Load- en performancetest

 

Goede prestaties zijn niet vrijblijvend. Een slecht systeem kan de werkzaamheden van elk bedrijf in de weg staan. Load- en performancetesten zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je software tegen een grote stroom van gebruikers kan.

De uitdaging: Prestatie van een system onder hoge druk – de onbekende variabele

Bij het optimaliseren van software hebben functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid vaak de focus. Maar zelfs al is de website of app foutloos en eenvoudig in gebruik, dan nog zijn er andere, niet-functionele requirements waaraan een systeem moet voldoen: prestaties en stabiliteit. Het laden van een website of applicatie moet zo snel mogelijk gaan om frustraties of teleurstelling van gebruikers te voorkomen, elke milliseconde telt. Zelfs als de KPI’s succesvol in het lab getest zijn met betrekking tot load en performance, blijven sommige vragen onbeantwoord: Hoe functioneert het systeem onder real-life omstandigheden of met verschillende providers? En wat gebeurt er als duizenden gebruikers tegelijk van de software gebruik willen maken?

De oplossing: Load- & performancetests met cloud en crowd

Voor elke klant bestaat onze oplossing uit twee componenten. Het eerste component is verantwoordelijk om de load te genereren, het tweede component biedt analyse vanuit de back-end en geeft daarbij ook kwalitatieve feedback van de individuele crowdtesters die getest hebben. Om de load te genereren bieden wij onze klanten twee mogelijkheden welke, afhankelijk van de applicatie, gebruikt kunnen worden in zowel een testomgeving als in een live omgeving (ieder met of zonder VPN). Aan de ene kant kan de load door externe cloud oplossingen gegenereerd worden. De andere manier, die alleen bij Testbirds beschikbaar is, is het creëren van de load via de crowd. We gebruiken daarbij testers met verschillende netwerkproviders die tegelijkertijd de load kunnen genereren, waarvoor JMeter gebruikt kan worden dat mogelijk maakt dat de resultaten dichtbij de realiteit staan. Naast de analyse vanuit de back-end, gebruiken de testers klassieke tools zoals FireBirds om KPI’s te volgen. Daarnaast kan je meer leren over de individuele ervaringen van testers door middel van enquêtes en video’s. Onze experts kunnen jou natuurlijk ondersteunen met de definitie van loadpatronen, KPI’s of het opstellen van testcases.

Unieke load- en performancetests bij Testbirds

  • Laadgeneratie door gebruik van de crowd, bijvoorbeeld met behulp van JMeter
  • Real-life resultaten door met verschillende providers te testen
  • Individuele testopzet in lijn met de testbehoefte
  • Klantenfeedback over de performance door middel van vragenlijsten en video’s
  • Gestandaardiseerde analyse en rapportage over de KPI’s voor de back-end
  • Uitvoerig overleg om KPI’s, laadpatronen en testcases te bepalen

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

En zo gaat het in de praktijk

Kan mijn online shop de drukte rond de kersttijd aan? Wat zou er gebeuren als, na de prime time-uitzendingen van een tv-commercial, duizenden bezoekers tegelijk naar die groene trui met rendierontwerp zoeken? Een van onze klanten wilde hier het antwoord op weten. Ze besloten onze testoplossingen te gebruiken. Daarvoor werd beroep gedaan op een combinatie van crowd- en cloudtechnologieën. Met onze externe tool werd de load gegenereerd. 200 testers met iOS- en Android-smartphones en verschillende netwerkproviders voerden tegelijkertijd tien testcases uit met een 4G-connectie. Daarna hebben de testers een aantal kwalitatieve en kwantitatieve vragen beantwoord die vervolgens door onze projectmanagers zijn samengevat en geanalyseerd. De KPI-analyse is in combinatie met de persoonlijke beoordelingen van de testers gebruikt om het systeem beter voor te bereiden op de volgende drukte tijdens de kerstperiode.

The Nest

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester