Load- en performancetest

Goede prestaties zijn niet vrijblijvend. Een slecht systeem kan de werkzaamheden van elk bedrijf in de weg staan. Load- en performancetesten zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je software tegen een grote stroom van gebruikers kan.

De voordelen van Load- en Performancetests

P

Laadgeneratie door gebruik van de crowd, bijvoorbeeld met behulp van JMeter

P

Real-life resultaten door met verschillende providers te testen

P

Individuele testopzet in lijn met de testbehoefte

P

Klantenfeedback over de performance door middel van vragenlijsten en video’s

P

Gestandaardiseerde analyse en rapportage over de KPI’s voor de back-end

P

Uitvoerig overleg om KPI’s, laadpatronen en testcases te bepalen

blank

Heben Sie die Qualität Ihrer Anwendung auf die nächste Stufe!

De uitdaging: Prestatie van een system onder hoge druk – de onbekende variabele

Bij het optimaliseren van software hebben functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid vaak de focus. Maar zelfs al is de website of app foutloos en eenvoudig in gebruik, dan nog zijn er andere, niet-functionele requirements waaraan een systeem moet voldoen: prestaties en stabiliteit. Het laden van een website of applicatie moet zo snel mogelijk gaan om frustraties of teleurstelling van gebruikers te voorkomen, elke milliseconde telt. Zelfs als de KPI’s succesvol in het lab getest zijn met betrekking tot load en performance, blijven sommige vragen onbeantwoord: Hoe functioneert het systeem onder real-life omstandigheden of met verschillende providers? En wat gebeurt er als duizenden gebruikers tegelijk van de software gebruik willen maken?

De oplossing: Load- & performancetests met cloud en crowd

Voor elke klant bestaat onze oplossing uit twee componenten. Het eerste component is verantwoordelijk om de load te genereren, het tweede component biedt analyse vanuit de back-end en geeft daarbij ook kwalitatieve feedback van de individuele crowdtesters die getest hebben. Om de load te genereren bieden wij onze klanten twee mogelijkheden welke, afhankelijk van de applicatie, gebruikt kunnen worden in zowel een testomgeving als in een live omgeving (ieder met of zonder VPN). Aan de ene kant kan de load door externe cloud oplossingen gegenereerd worden. De andere manier, die alleen bij Testbirds beschikbaar is, is het creëren van de load via de crowd. We gebruiken daarbij testers met verschillende netwerkproviders die tegelijkertijd de load kunnen genereren, waarvoor JMeter gebruikt kan worden dat mogelijk maakt dat de resultaten dichtbij de realiteit staan. Naast de analyse vanuit de back-end, gebruiken de testers klassieke tools zoals FireBirds om KPI’s te volgen. Daarnaast kan je meer leren over de individuele ervaringen van testers door middel van enquêtes en video’s. Onze experts kunnen jou natuurlijk ondersteunen met de definitie van loadpatronen, KPI’s of het opstellen van testcases.

blank

En zo gaat het in de praktijk

Kan mijn online shop de drukte rond de kersttijd aan? Wat zou er gebeuren als, na de prime time-uitzendingen van een tv-commercial, duizenden bezoekers tegelijk naar die groene trui met rendierontwerp zoeken? Een van onze klanten wilde hier het antwoord op weten. Ze besloten onze testoplossingen te gebruiken. Daarvoor werd beroep gedaan op een combinatie van crowd- en cloudtechnologieën. Met onze externe tool werd de load gegenereerd. 200 testers met iOS- en Android-smartphones en verschillende netwerkproviders voerden tegelijkertijd tien testcases uit met een 4G-connectie. Daarna hebben de testers een aantal kwalitatieve en kwantitatieve vragen beantwoord die vervolgens door onze projectmanagers zijn samengevat en geanalyseerd. De KPI-analyse is in combinatie met de persoonlijke beoordelingen van de testers gebruikt om het systeem beter voor te bereiden op de volgende drukte tijdens de kerstperiode.

blank

DEVICES/SOFTWARE

Devices: Desktops, tablets & smartphones
Software: webshop

TESTERS

Aantal: 21 per test, 148 in totaal
Leeftijd: 30-50 jaar
Geslacht: 60% ♂ / 40% ♀
Nationaliteit: NL

How Landal GreenParks uses testing to optimise the guest experience

blank

QUALITY ASSURANCE

Load- en performancetest

blank

QUALITY ASSURANCE

Exploratory bugtest

blank

USABILITY & UX

Usability- en UX-onderzoek

De resultaten van de test hebben Landal geholpen fouten te voorkomen in hun e-commerceplatform. Daarnaast heeft het ertoe bijgedragen dat nieuwe features aansluiten bij de wensen van hun doelgroep. Onvoorziene testresultaten waren ook bijzonder waardevol. “Op die manier signaleren we vroegtijdig problemen, wat ertoe leidt dat je niet pas in productie tegen dingen aanloopt die negatieve effecten hebben op je conversie,” aldus Lieven Swinnen van Landal GreenParks.

Download Landal Greenparks case study

[contact-form-7 id=”29108″ title=”Case-Study-Landal-COM”]

Testbirds Webinar

QUALITY ASSURANCE: Load and Performance Testing

This webinar provides a comprehensive overview on various types of load and performance tests. Developers can learn aspects such as what they should keep in mind when performing load and performance tests. Furthermore, it provides information on the biggest challenges with such tests and how to tackle them. Suitable for both newcomers and experts to learnt important and helpful tips.

More Webinars

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

1und1-testbirds-crowdtesting  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience Test  Training Academy  Bug Testing Crowdtesting Exploratory Bugtest  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud - manual testing  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability  Bug Testing Webshop


Crossbrowser testing  testbirds partnership  Partnership  Mobile Testing partnership  game testing partner  crowdtesting partner

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

@ Contact