Regressietest

 

Wijzigingen aanbrengen in bestaande software kan negatief uitpakken op andere onderdelen in het systeem. De herhaling van testcases is essentieel om er zeker van te zijn dat bewerkingen geen nieuwe fouten opleveren. Het is verstandig om doorgaand te testen, met behulp van geautomatiseerde of handmatige testen.

De uitdaging: Foutherstel levert nieuwe fouten op

Testen, bugs vinden, herstellen… en opnieuw testen. Vanwege onderhoud, correcties en wijzigingen in de bestaande software komen regelmatig nieuwe fouten naar voren, de zogeheten regressies. Door telkens opnieuw te testen, met ook eerder uitgevoerde testcases, kunnen neveneffecten worden blootgelegd en kan de kwaliteit van de software verbeterd worden. In regressietesten worden automation tools vaak ingezet om de hoogst mogelijke testdekking te garanderen. Ook handmatig testen behoort hierin tot de mogelijkheden. Dit past in bepaalde gevallen beter, bijvoorbeeld omdat creëren van automatische testscripts veel tijd kan kosten. Veel bedrijven missen echter de resources, middelen of infrastructuur om regressietesten efficiënt uit te voeren.

De oplossing: Automated testing of manual testing met de crowd

Onze SaaS-oplossing TestChameleon™ stelt ontwikkelende partijen in staat om geautomatiseerde regressietesten uit te voeren in verschillende testomgevingen. Het testen vindt plaats op virtuele omgevingen (virtual machines) die geheel naar wens ingesteld kunnen worden op verschillende besturingssystemen, browsers en/of andere softwarepakketten. Voor de volledige ondersteuning met betrekking tot testautomatisering gebruikt TestChameleon™ APIs van Selenium, Appium en Sikuli. TestChameleon™ is uiteraard ook te combineren met gangbare Continuous Integration (CI)-tools, zoals Jenkins.

Voor de uitvoering van handmatige regressietesten, of voor het creëren van testcases, bieden we onze klanten toegang tot onze internationale community van meer dan 250.000 geregistreerde testers. Onze testers valideren testcases en use cases in de vorm van verkennende (exploratory) of gestructureerde (structured) testen. Dit doen ze in real-life omstandigheden met een grote verscheidenheid aan devices en zal worden herhaald nadat de wijzigingen in de bestaande software zijn toegepast. In overleg met de klant kan ervoor gekozen worden om de regressietest te laten uitvoeren door dezelfde testers die in de eerste instantie zijn geselecteerd of door een nieuwe groep testers.

De voordelen van Regressietest

  • Handmatige en geautomatiseerde regressietests
  • Individuele en schaalbare virtuele testomgevingen
  • Automated testoplossing in de cloud
  • Eindeloze softwarecombinaties voor volledige testdekking
  • Meer dan 250 000 crowdtesters die testen in echte omstandigheden
  • Zowel exploratieve als gestructureerde tests mogelijk

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

En zo gaat het in de praktijk

Dertig testers, twintig verschillende device- en softwarecombinaties en dertig testcases. Deze vormden de basis van de structured test die aangevraagd werd door een groot postorderbedrijf. Het testobject: een online shop met een responsive webdesign. In totaal ontdekten onze testers 160 bugs, waarvan achttien kritiek (zoals bijvoorbeeld problemen met het betaalproces). Samen met onze projectmanager gaf onze klant prioriteit aan de tien belangrijkste testcases. Nadat de gevonden bugs waren verholpen, herhaalden dezelfde testers deze testcases. Deze procedure is tweemaal herhaald tot de uiteindelijke release, waarin geen kritieke bugs meer aanwezig waren.

The Nest

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester