Structured bugtest

In de wereld van digitale producten en diensten zijn fouten funest. Als er fouten voorkomen in de functionaliteit, dan is de stap naar de concurrent snel gemaakt. Onderzoek de kwaliteit van je software met helder gestructureerde testcases, door middel van onze crowd of door cloudoplossing TestChameleon™.

De uitdaging: Een foutloze werking, ook na toevoeging van nieuwe features

De ontwikkeling van software is tegenwoordig een continu proces, waarmee je meestal niet klaar bent na lancering van je product of dienst. Wellicht heb je zelf al fouten ontdekt, die je graag op specifieke devices zou willen testen. Of misschien wil je van nieuwe features weten dat ze foutloos werken, voordat je een nieuwe softwareversie uitbrengt. Het helpt in deze gevallen niet als de juiste testomgevingen en andere resources zoals testers en devices ontbreken.

De oplossing: Onderzoek de werking van kernfuncties met structured bugtesting

Wanneer er gestructureerde testcases uitgevoerd moeten worden, zijn er twee opties om uit te kiezen, afhankelijk van de testbehoeften: handmatige en/of geautomatiseerde testcases. Bij handmatige (manual) testen wordt de crowd ingeschakeld die aan de hand van specifieke en gedetailleerde testcases digitale producten en diensten test. Elke actie is gedefinieerd en de focus ligt op de precieze uitvoering en documentatie van de handelingen van de tester.

Geautomatiseerde (automated) testen vinden plaats in de cloud en werken door middel van specifieke testscripts. Deze kunnen worden gecreëerd met Selenium, Appium of andere automation tools. De testen worden vervolgens uitgevoerd met behulp van virtual machines, die vrijwel iedere combinatie van besturingssysteem, browsers, add-ons en andere software kunnen leveren. Daarnaast werkt TestChameleon™ ook zonder problemen in een Continous Integration (CI)-omgeving zoals Jenkins. Geautomatiseerde testen komen vooral goed van pas wanneer er met regelmaat op veel verschillende devices en softwarecombinaties getest moet worden.

De voordelen van Structured Bugtesting

  • Meer dan 250 000 geregistreerde testers die samen over meer dan 450 000 smart devices beschikken
  • Uitgebreide verslagen van gevonden fouten, inclusief screenshots en screencasts
  • Alle denkbare softwarecombinaties om op te testen met de crowd en/of in de cloud
  • Volg live de testprojecten in je persoonlijke dashboard en exporteer de gevonden bugs in JIRA
  • Ondersteuning met het testontwerp, kwaliteitscontrole van de gerapporteerde fouten en evaluatie van de testresultaten door ervaren projectmanagers
  • Bug Approval – een optionele add-on voor het hertesten van gevonden bugs.

Breng de kwaliteit van je applicaties naar the next level!

En zo gaat het in de praktijk

Een voorbeeld van manual testing: Een provider van cloud-based opslag wil een nieuw product op de markt brengen, maar het eerst uitgebreid testen om te zien of de kernfuncties goed werken voor de eindgebruikers. Een groep van 24 testers voert daarom zeer gedetailleerde testcases uit op hun eigen apparaten en onder echte omstandigheden. Denk hierbij aan het opslaan en uploaden van data, het aanmaken van nieuwe mappen en het delen van bestanden met andere gebruikers. De test had onder meer als resultaat dat een aantal gebruikers problemen hadden om bestanden van de ene map naar de andere map te verplaatsen. Het probleem werd gelokaliseerd in specifieke browsers en softwareversies en kon daarna verholpen worden.

Een voorbeeld van automated testing: De ontwikkelaars van een complexe website voegen zeer geregeld nieuwe features toe. Voor release willen ze echter testen of de kernfuncties in tact blijven op alle devices. Hiervoor gebruiken ze TestChameleon™, waarbij testen met behulp van Selenium ‘s nachts uitgevoerd worden. In de ochtend laat het rapport zien wat de voorkomende fouten zijn, inclusief de corresponderende apparaten.

The Nest

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester