Testcase-creatie

Complexe systemen vereisen een doordacht testproces. Om te waarborgen dat software de gewenste resultaten geeft en dat specifieke acties ook de juiste reacties opleveren, is het van belang om goede testcases te maken. Wij helpen je op weg met de creatie van testcases. Deze vormen de basis voor systematische en reproduceerbare testen, of ze nu handmatig of automatisch zijn.

De uitdaging: Ontbrekende resources voor het creëren van testcases

Om de specifieke requirements voor een applicatie te controleren, is het van belang om realistische testcases te ontwikkelen die handmatig of geautomatiseerd kunnen worden uitgevoerd. Dit is de enige manier om systematisch te controleren of de requirements zoals functionaliteit en betrouwbaarheid voldaan zijn. Testcases worden ontwikkeld met een specifiek doel voor ogen, zoals bijvoorbeeld het volgen van kenmerkende scenario’s. Het doel is om fouten en eventueel de aanleiding ervan bloot te leggen. Testcases bestaan uit verschillende stappen die zeer gedetailleerd beschreven moeten worden. Dit betreft de voorwaarden waaraan de testcases moeten voldoen, de stappen die gevolgd moeten worden en de verwachtte resultaten per stap. Maar wat als de kennis om concrete testcases op te stellen ontbreekt of als de resources niet aanwezig zijn?

De oplossing: Creatie van handmatige en geautomatiseerde testcases met behulp van de crowd

In onze internationale test community hebben we een verscheidenheid aan gecertificeerde software experts, testanalisten, ontwikkelaars en IT-specialisten. Zij hebben voldoende ervaring in het creëren van testcases. Onze klanten kunnen te allen tijde deze collectieve kennisbron gebruiken om concrete testcases te ontwikkelen die in lijn zijn met de specifieke requirements. Vervolgens is er de mogelijkheid om die testcases uit te laten voeren binnen onze crowd op een veelvoud aan devices en softwarecombinaties. Een andere optie is om onze crowd testcases te laten creëren voor automatische testen, bijvoorbeeld op basis van Selenium. Deze kunnen via virtualisatie (met virtual machines) op het door ons ontwikkelde testinfrastructuur TestChameleon™ worden getest.

De voordelen van Testcase-creatie

  • Uitgebreide kennis in het creëren van testgevallen
  • Een menigte gecertificeerde testers en IT-specialisten
  • Ad-hoc beschikbaarheid
  • Creatie van geautomatiseerde test gevallen met Selenium
  • Mogelijke voor de menigte om testzaken onmiddellijk uit te voeren
  • Automatisch en manueel testen met TestChameleon™

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

En zo gaat het in de praktijk

Twee van onze developers uit de crowd schrijven circa vijftig testcases op basis van Selenium voor de tweewekelijkse release van een grote e-commerceklant. De automatische testcases worden ’s nachts uitgevoerd via TestChameleon™ op tien virtual machines (OS X, Windows en andere besturingssystemen). De volgende ochtend heeft de klant een overzicht van de resultaten en kan er gewerkt worden aan gevonden bugs.

The Nest

Test websites, apps, of ‘Internet of Things’ applicaties met behulp van innovatieve technologiën.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester