Card Sorting

Een aantrekkelijk design en een uitstekend portfolio van producten, diensten of informatie zijn belangrijke factoren voor online aanwezigheid. Een goede structuur en een intuïtieve en eenvoudige navigatie mogen daarbij niet vergeten worden. Een app of website die het gemakkelijk maakt voor de gebruiker om de gewenste producten of informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn wordt plezierig gebruikt. Card Sorting ondersteunt jou bij het vinden van wat duidelijkheid en eenvoudige navigatie voor een gebruiker betekent, vanuit het perspectief van de gebruiker.

DE VOORDELEN VAN CARD SORTING

P

Meer dan 300.000 testers wereldwijd

P

Doelgroepspecifieke selectie van testers aan de hand van 65 demografische en persoonlijke criteria

P

Test onder echte omstandigheden, geen kunstmatige labsetting

P

Individuele testopzet in lijn met de testbehoefte

P

Ervaren projectmanagers ondersteunen de test en geven aanbevelingen voor verdere acties

P

Flexibel en ad-hoc beschikbaar

blank

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

De uitdaging: Eenvoudige navigatie ondanks veel informatie

Het is vaak moeilijker dan verwacht om de inhoud van jouw product op een logische en begrijpelijke manier in te delen. Een navigatiebalk die te veel categorieën bevat komt snel verwarrend over. Producten of informatie die niet overeenkomen met de overkoepelende categorie verwarren de gebruiker. Veelvoorkomende problemen zijn het formuleren van een product en zijn categorie, maar ook producten en services die onder meer dan een categorie vallen. Uiteindelijk moet jouw doelgroep zijn weg rond de website of app weten te vinden en ook de inhoud waarnaar de gebruiker op zoek is moet snel te vinden zijn. De structuur is het raamwerk voor de downstream-processen zoals design en ontwikkeling – veranderingen die daarna nog plaats moeten vinden zijn tijdrovend en duur.

De oplossing: Vraag het aan de crowd

Gebruiksvriendelijke apps en websites met een duidelijke navigatie kunnen de concurrentie verslaan: een Card Sorting-test is snel uit te voeren en levert waardevolle informatie op over de manier waarop de gebruiker de structuur van de toepassingen wenst te zien. Er worden virtuele kaarten aan de crowd getoond met alle producten of informatie die op de website te vinden is en vervolgens sorteert de tester deze in overkoepelende categorieën. Op deze manier wordt het duidelijk hoe een duidelijke en logische navigatie structuur eruit ziet vanuit het perspectief van de gebruiker. Een crowdtest geeft tips over wat voor soort navigatie voldoende is om een overzichtelijke uitstraling te creëren – ook en vooral in de mobiele sector met een beperkte schermgrootte. Card Sorting is bijzonder geschikt voor producten met een uitgebreide inhoud in een vroege ontwikkelingsfase, bijvoorbeeld om de sitemapstructuur af te ronden.

blank

En zo gaat het in de praktijk

Een netwerkaanbieder is van plan om hun website te renoveren en parallel daaraan haar diensten uit te breiden. Dit vereiste een nieuwe structuur van het uitgebreide menu en stroomafwaartse aanpassingen van het ontwerp. Het bedrijf hecht belang aan een gebruikersvriendelijke navigatie en wil samen met Testbirds uitzoeken hoe de doelgroep een grote hoeveelheid van producten zou sorteren. Een Card Sorting-test met 50 testers brengt duidelijkheid: bij het sorteren van individuele producten in vijf verschillende categorieën, ordende de tester de navigatie van de website met behulp van een online tool. Daarnaast beantwoordden zij kwalitatieve vragen die gaan over het weergeven van het menu op een kleiner scherm zoals smartphones en tablets. Met behulp van deze informatie is een sitemap gecreëerd die niet alleen gericht is op de doelgroep, maar ook de gebruiker ondersteunt om hun weg rond de nieuwe website op een snelle en intuïtieve manier te vinden.

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

1und1-testbirds-crowdtesting  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience Test  Training Academy  Bug Testing Crowdtesting Exploratory Bugtest  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud - manual testing  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability  Bug Testing Webshop


Crossbrowser testing  testbirds partnership  Partnership  Mobile Testing partnership  game testing partner  crowdtesting partner

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

@ Contact