Card Sorting

 

Een aantrekkelijk design en een uitstekend portfolio van producten, diensten of informatie zijn belangrijke factoren voor online aanwezigheid. Een goede structuur en een intuïtieve en eenvoudige navigatie mogen daarbij niet vergeten worden. Een app of website die het gemakkelijk maakt voor de gebruiker om de gewenste producten of informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn wordt plezierig gebruikt. Card Sorting ondersteunt jou bij het vinden van wat duidelijkheid en eenvoudige navigatie voor een gebruiker betekent, vanuit het perspectief van de gebruiker.

De uitdaging: Eenvoudige navigatie ondanks veel informatie

Het is vaak moeilijker dan verwacht om de inhoud van jouw product op een logische en begrijpelijke manier in te delen. Een navigatiebalk die te veel categorieën bevat komt snel verwarrend over. Producten of informatie die niet overeenkomen met de overkoepelende categorie verwarren de gebruiker. Veelvoorkomende problemen zijn het formuleren van een product en zijn categorie, maar ook producten en services die onder meer dan een categorie vallen. Uiteindelijk moet jouw doelgroep zijn weg rond de website of app weten te vinden en ook de inhoud waarnaar de gebruiker op zoek is moet snel te vinden zijn. De structuur is het raamwerk voor de downstream-processen zoals design en ontwikkeling – veranderingen die daarna nog plaats moeten vinden zijn tijdrovend en duur.

De oplossing: Vraag het aan de crowd

Gebruiksvriendelijke apps en websites met een duidelijke navigatie kunnen de concurrentie verslaan: een Card Sorting-test is snel uit te voeren en levert waardevolle informatie op over de manier waarop de gebruiker de structuur van de toepassingen wenst te zien. Er worden virtuele kaarten aan de crowd getoond met alle producten of informatie die op de website te vinden is en vervolgens sorteert de tester deze in overkoepelende categorieën. Op deze manier wordt het duidelijk hoe een duidelijke en logische navigatie structuur eruit ziet vanuit het perspectief van de gebruiker. Een crowdtest geeft tips over wat voor soort navigatie voldoende is om een overzichtelijke uitstraling te creëren – ook en vooral in de mobiele sector met een beperkte schermgrootte. Card Sorting is bijzonder geschikt voor producten met een uitgebreide inhoud in een vroege ontwikkelingsfase, bijvoorbeeld om de sitemapstructuur af te ronden.

Unieke Card Sorting met Testbirds

  • Meer dan 250 000 testers wereldwijd
  • Doelgroepspecifieke selectie van testers aan de hand van 60 demografische en persoonlijke criteria
  • Test onder echte omstandigheden, geen kunstmatige labsetting
  • Individuele testopzet in lijn met de testbehoefte
  • Ervaren projectmanagers ondersteunen de test en geven aanbevelingen voor verdere acties
  • Flexibel en ad-hoc beschikbaar
  • Vertrouwelijkheidsinstemming van de testers met NDA

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

En zo gaat het in de praktijk

Een netwerkaanbieder is van plan om hun website te renoveren en parallel daaraan haar diensten uit te breiden. Dit vereiste een nieuwe structuur van het uitgebreide menu en stroomafwaartse aanpassingen van het ontwerp. Het bedrijf hecht belang aan een gebruikersvriendelijke navigatie en wil samen met Testbirds uitzoeken hoe de doelgroep een grote hoeveelheid van producten zou sorteren. Een Card Sorting-test met 50 testers brengt duidelijkheid: bij het sorteren van individuele producten in vijf verschillende categorieën, ordende de tester de navigatie van de website met behulp van een online tool. Daarnaast beantwoordden zij kwalitatieve vragen die gaan over het weergeven van het menu op een kleiner scherm zoals smartphones en tablets. Met behulp van deze informatie is een sitemap gecreëerd die niet alleen gericht is op de doelgroep, maar ook de gebruiker ondersteunt om hun weg rond de nieuwe website op een snelle en intuïtieve manier te vinden.

The Nest

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën..

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester