Concurrentieanalyse

Vindt mijn klant de informatie of producten sneller op de website van de concurrent? Wat zijn de sterke punten van mijn website in vergelijking met die van mijn concurrenten? De crowd heeft het antwoord.

De uitdaging: De concurrentie slaapt nooit

Miljoenen applicaties strijden voor de voorkeur van de klant in app stores maar ook als het gaat om websites of andere digitale producten is er veel concurrentie. Hoewel sommige digitale producten erg succesvol zijn, zijn er ook producten die moeite hebben om een doorbraak te krijgen op dat gebied. Maar hoe kan ik mijn product van die van mijn concurrenten differentieren? En wat zijn de voordelen van mijn product en wat zijn de voordelen van het product van de concurrent? Waarom kiezen mijn klanten de ene website over de ander? Om eigen voordelen te optimaliseren en op scherp te stellen is het nuttig om de testers ook naar de concurrentie te laten kijken.

De oplossing: Analyseer jouw concurrentie met behulp van de crowd

Bij Testbirds voert jouw doelgroep de test uit! Dankzij meer dan 60 verschillende demografische gegevens kunnen we precies die testers uit onze crowd kiezen die passen bij jouw doelgroep. Vraag de testers naar hun mening over het digitale product van de concurrentie en vind op die manier uit hoe jouw digitale producten geoptimaliseerd kunnen worden. We creëren een test design de aansluit bij jouw behoeften zodat je precies die vragen beantwoordt krijgt die je wilt weten. Als je product al live is kan je direct je website of app met de concurrentie laten vergelijken door kwantitatieve of kwalitatieve vragen te stellen. Misschien heb je al een idee over wat de concurrentie beter doet en kun je dit bij de crowd verifiëren. Je kunt natuurlijk ook een marktonderzoek uitvoeren met de crowd voordat dat ontwikkelingsfase begint. Daarmee kun je al van tevoren uitvinden wat het doel van jouw applicatie moet zijn, wat verbeterd moet worden ten opzichte van jouw concurrenten zodat jij de potentiële klanten kan overtuigen.

Unieke concurrentieanalyses met Testbirds

  • Meer dan 250.000 testers wereldwijd die samen over meer dan 450.000 devices beschikken
  • Doelgroepspecifieke selectie van testers aan de hand van 60 demografische en persoonlijke criteria
  • Individuele testopzet in lijn met de testbehoefte
  • Toepasbaar in ieder stadium van de productontwikkeling
  • Ervaren projectmanagers ondersteunen de test en geven aanbevelingen voor verdere acties

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

En zo gaat het in de praktijk

Waarom worden er meer city trips geboekt via de website van de concurrent? Dit was de centrale vraag die een van onze klanten uit de toeristische sector bezighield. Hoewel het aantal boekingen van gezinsvakanties of tours bij de klant op hetzelfde niveau zat als voor de concurrentie, werden citytrips nauwelijks geboekt. Om meer te weten te komen over waarom het aantal boekingen van citytrips bij de klant zo laag was, werd de website in de test met de websites van de drie grootste concurrenten vergeleken. Totaal hebben 30 crowdtesters aan de test meegedaan die vergelijkbaar aan de doelgroep van de klant waren. Om de test zo objectief mogelijk te maken werden ze niet geïnformeerd over wie de uiteidendelijke klant was. Algemene kenmerken zoals navigatie, filter en zoekfuncties zijn vergeleken. Daarnaast werd er gefocussed op het boekings- en betalingssysteem. Uit de resultaten van de test bleek dat de doelgroep meer flexibiliteit nodig had met het samenstellen van een reis en de aangeboden betaalmethoden kwamen niet geheel overeen met de wensen van de klant. Ook met betrekking tot de vormgeving werden er waardevolle inzichten verzameld voor de herlancering van de website.

The Nest

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester