Prototypetest

Prototypes zijn, ongeacht het soort product, de eerste stap richting een volwaardig eindproduct. Voor online producten en services betekent dit dat een clickdummy toegepast wordt die de eerste designs en opzet bevat. Ontdek met Testbirds of deze ook echt aansluit bij de verwachtingen van je doelgroep. Laat de crowd je prototype evalueren nog voor de ontwikkeling begint.

De uitdaging: Het idee is er, maar wat denkt je doelgroep ervan?

Prototypes zijn de eerste visualisaties van de concepten van digitale producten. Hierop volgt de ontwikkelingsfase, waarin niet alleen veel tijd, maar ook veel geld wordt geïnvesteerd. Dit is veelal een spannend stadium binnen je productontwikkeling. Zal het product de acceptatie bereiken van de gewenste eindgebruiker? Sluit het concept aan bij de wensen en behoeften van de doelgroep? Is het ontwerp aansprekend of zijn er betere alternatieven? Het is lastig om van tevoren in te schatten wat (potentiële) klanten van een product zullen vinden. Het gevaar van tunnelvisie ligt op de loer, waardoor aannames gemaakt worden over wat het beste is voor de eindgebruiker. Dit kan funest zijn voor de ontwikkeling en het succes van je eindproduct.

De oplossing: Opbouwende kritiek van de doelgroep voor de ontwikkeling start

Een crowd-based prototype-evaluatie helpt je om de juiste ontwikkelingen door te zetten. De testergroep, die nauwkeurig wordt bepaald aan de hand van demografische criteria en specifieke profielkenmerken van de doelgroep, onderzoekt prototypes op hun eigen devices en geeft hierover waardevolle feedback. Zo kom je erachter of het ontwerp of concept van een app of website voldoet aan de verwachtingen en wensen van de eindgebruiker. Op basis van hun feedback distilleren we zo allerlei aanbevelingen ter verbetering van je (prototype)product, die direct in het ontwikkelproces kunnen worden verwerkt. Door de crowd in een vroeg stadium in te schakelen, zet je direct een stap in de juiste richting om je prototype tot een goed eindresultaat te brengen.

Unieke prototypetests bij Testbirds

  • Meer dan 250 000 geregistreerde testers, 60+ criteria om uit te kiezen
  • Wireframe, mock-up, click dummy – flexibele testopzet aangepast aan jouw testbehoefte en ontwikkelfase
  • Ondersteuning door onze ervaren projectmanagers
  • Eerlijke en objectieve feedback van je doelgroep
  • Crowd ad-hoc inzetbaar
  • Geen tests in een kunstmatige labsetting, maar echte eindgebruikers in echte omstandigheden
  • Vertrouwelijkheidsinstemming van de testers met NDA

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

En zo gaat het in de praktijk

Ter gelegenheid van een groots bedrijfsjubileum van een bierproducent wordt een app ontwikkeld. Met de app worden alle belangrijke evenementen en gebeurtenissen in het jubileumjaar gecommuniceerd. Het concept is gereed en de eindgebruiker moet onder andere foto’s kunnen bewerken en mee kunnen doen aan winacties. De bierproducent laat de prototypeversie van de app testen op gebruiksvriendelijkheid door de Testbirds-crowd. Dertig doelgroepspecifieke testers zijn ermee aan de slag gegaan en hebben de clickdummy op hun eigen apparaten getest. Ze deelden hun mening en ervaringen over het ontwerp en de navigatie. In het eindrapport zijn deze uitvoerig terug te vinden. Het grafisch ontwerp werd goed ontvangen, maar de lettertypekleur zou in groter contrast moeten staan ten opzichte van de achtergrond, zodat teksten beter te lezen zijn. Ook moest de procedure van de winactie duidelijker worden weergegeven, omdat sommige gebruikers de status van hun deelname niet konden zien. Dergelijke inzichten zijn zeer waardevol voor het doorontwikkelen van de app en de productie van een volgende prototype. In een vervolgtest ging de crowd opnieuw aan de slag met de volgende versie, allemaal voor de daadwerkelijke ontwikkeling van de app was begonnen.

The Nest

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester