Selecteer een pagina

Usability- en UX-onderzoek

Gebruiksvriendelijkheid is de sleutel tot succes in de snel veranderende markt van digitale producten. Een positieve gebruikerservaring is nodig om je klanten te behouden en nieuwe klanten te winnen. Een goede usability, die intuïtief en eenvoudig gebruik stimuleert, is van essentieel belang. Krijg inzichten in de usability en gebruikerservaring van jouw digitale producten door de crowd van Testbirds in te zetten en ontdek wat je nodig hebt om de best mogelijke versie van je digitale product of dienst te creëren.

DE VOORDELEN VAN USABILITY- EN UX-ONDERZOEK

P

Meer dan 300 000 geregistreerde testers in 193 landen

P

Flexibel testontwerp, aangepast aan de persoonlijke testbehoeften

P

Usabilitytests en user experience-onderzoeken

P

Crowd ad-hoc inzetbaar

P

Objectieve en eerlijke feedback van je doelgroep

P

Ondersteuning en eindrapport met aanbevelingen door onze ervaren projectmanagers

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

De uitdaging: Wat vindt de doelgroep van de gebruikerservaring?

Een goede usability komt tot uiting wanneer een gebruiker op een effectieve, efficiënte en tevreden wijze specifieke gebruikersdoelen bereikt. Het is voor fabrikanten en producenten van digitale producten echter lastig om te meten of en wanneer een product de behoeften en wensen van de eindgebruiker vervult. Tunnelvisie bij de ontwikkelaar zorgt voor een subjectief perspectief, waarbij de aannames over wat de eindgebruiker wil vaak niet niet aansluiten bij de vragen en verwachtingen van diezelfde doelgroep. Zou het niet goed zijn om van je doelgroep te horen of ze vinden dat het product bij hen aansluit? Past het product of de dienst in de lijn van het overige aanbod van het merk? Wordt de gebruiker goed begeleid in de applicatie? Werkt de navigatie intuïtief en begrijpelijk? Het is alleen niet eenvoudig om toegang te krijgen tot de eindgebruikers en objectieve feedback van ze te ontvangen. Bovendien is het een tijdrovende onderneming als je het zelf wil uitvoeren, die tevens hoge kosten met zich meebrengt.

De oplossing: Optimalisatie van applicaties door opbouwende kritiek van de doelgroep

Wie anders dan de gebruiker kan vragen over gebruikersvriendelijkheid het beste beantwoorden? Crowdtesting met Testbirds geeft je de mogelijkheid om met objectieve testers in contact te komen die overeenkomen met de profielkenmerken van je doelgroep. Zij checken uitvoerig de usability van je toepassing. Of het nu gaat om websites, apps, wearables, games of connected smart devices, onze testers testen onder echte omstandigheden (geen labsetting) en geven gedetailleerde feedback die je helpt om je digitale product te optimaliseren. Het is ook mogelijk om de volledige user experience te testen, wat bijvoorbeeld voor e-commerce zeer waardevol is. De test beslaat ieder aspect dat bijdraagt aan een positieve of negatieve ervaring of mening over het bedrijf, de organisatie of het product of de dienst – van de verwachting en kennismaking tot en met de aanschaf, levering en gebruik ervan.

Kortom: Projectmanager Willemijn legt het uit

Usability- en UX-onderzoek

Onderzoek de gebruiksvriendelijkheid en gebruikerservaring – onze testers testen usability in levensechte omstandigheden en geven uitgebreid feedback om jou te helpen met het verbeteren van je app of website.

Self-Service Plus

Beheer zelf je testen – wij helpen met opzetten

€6000
(equals 300 BC*)

Start met testen

Aanbevolen setup: 20 testers


Testontwerp: Testbirds
Testerselectie: Testbirds
Beschikbare criteria voor testerselectie: 65
Aantal te kiezen criteria voor testerselectie: onbeperkt
Communicatie met testers: jijzelf
Evaluatie testresultaten: jijzelf

Managed Service

Ons all-round zorgeloze pakket – wij beheren alles voor je

€8000
(equals 400 BC*)

Start met testen

Aanbevolen setup: 20 testers


Testontwerp: Testbirds
Testerselectie: Testbirds
Beschikbare criteria voor testerselectie: 65
Aantal te kiezen criteria voor testerselectie: unonbeperkt
Communicatie met testers: Testbirds
Evaluatie testresultaten: Testbirds*BirdCoins vormen de basis van Testbirds’ prijsmodel. Eenmaal aangeschaft zijn BirdCoins flexibel in te zetten voor meer dan twintig verschillende Testbirds-services in de categorieën Quality Assurance, Usability and UX en Testbirds Exclusives.

En zo gaat het in de praktijk

Een online postorderbedrijf voor bloemen en cadeaus wil feedback over de gebruikerservaring van hun services. Om uit te vinden hoe tevreden de doelgroep is met de website en de bestelprocedure, komen ze bij ons. Samen met een projectmanager wordt de doelgroep gedefinieerd. Uiteindelijk voeren 25 testers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland een uitgebreide UX-test uit. In lijn met de criteria van de doelgroep nemen dertien mannen en twaalf vrouwen deel, allen ouder dan 25 jaar en met een jaarinkomen van meer dan 38.000 euro. De test beslaat de verwachtingen vóór het websitebezoek, de gebruiksvriendelijkheid van de website en de bezorging enkele dagen later. In een uitvoerig testrapport geven de eindgebruikers kwalitatieve feedback dat verzameld en geëvalueerd wordt door Testbirds. Dit eindverslag toont onder meer dat testers problemen hadden met het verwijderen van items uit de winkelwagen en dat twee bestellingen beschadigd waren toen de testers ze ontvingen. Dankzij deze resultaten kon de online bloemist zijn website verbeteren en controleren of de bezorging intern misliep of bij de bezorgende partij.

DEVICES/SOFTWARE

Devices: Desktops, tablets & smartphones
Software: webshop

TESTERS

Aantal: 21 per test, 148 in totaal
Leeftijd: 30-50 jaar
Geslacht: 60% ♂ / 40% ♀
Nationaliteit: NL

How Landal GreenParks uses testing to optimise the guest experience

QUALITY ASSURANCE

Load- en performancetest

QUALITY ASSURANCE

Exploratory bugtest

USABILITY & UX

Usability- en UX-onderzoek

De resultaten van de test hebben Landal geholpen fouten te voorkomen in hun e-commerceplatform. Daarnaast heeft het ertoe bijgedragen dat nieuwe features aansluiten bij de wensen van hun doelgroep. Onvoorziene testresultaten waren ook bijzonder waardevol. “Op die manier signaleren we vroegtijdig problemen, wat ertoe leidt dat je niet pas in productie tegen dingen aanloopt die negatieve effecten hebben op je conversie,” aldus Lieven Swinnen van Landal GreenParks.

Download Landal Greenparks case study

Data privacy statement consent
I have read the data privacy statement and can agree with it
Yes, i want to get offers via email

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

1und1-testbirds-crowdtesting  ACE Bug test app  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Arvato - Chatbot Testing  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience Test  Training Academy  Bug Testing Crowdtesting Exploratory Bugtest  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud - manual testing  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability


chatbot partner  Crossbrowser testing  testbirds partnership  Partnership  Mobile Testing partnership  crowdtesting qa partner   game testing partner   crowdtesting partner

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester