blank

Usability- en UX-onderzoek

Gebruiksvriendelijkheid is de sleutel tot succes in de snel veranderende markt van digitale producten. Een positieve gebruikerservaring is nodig om je klanten te behouden en nieuwe klanten te winnen. Een goede usability, die intuïtief en eenvoudig gebruik stimuleert, is van essentieel belang. Krijg inzichten in de usability en gebruikerservaring van jouw digitale producten door de crowd van Testbirds in te zetten en ontdek wat je nodig hebt om de best mogelijke versie van je digitale product of dienst te creëren.

DE VOORDELEN VAN USABILITY- EN UX-ONDERZOEK

P

Meer dan 300 000 geregistreerde testers in 193 landen

P

Flexibel testontwerp, aangepast aan de persoonlijke testbehoeften

P

Usabilitytests en user experience-onderzoeken

P

Crowd ad-hoc inzetbaar

P

Objectieve en eerlijke feedback van je doelgroep

P

Ondersteuning en eindrapport met aanbevelingen door onze ervaren projectmanagers

blank

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

De uitdaging: Wat vindt de doelgroep van de gebruikerservaring?

Een goede usability komt tot uiting wanneer een gebruiker op een effectieve, efficiënte en tevreden wijze specifieke gebruikersdoelen bereikt. Het is voor fabrikanten en producenten van digitale producten echter lastig om te meten of en wanneer een product de behoeften en wensen van de eindgebruiker vervult. Tunnelvisie bij de ontwikkelaar zorgt voor een subjectief perspectief, waarbij de aannames over wat de eindgebruiker wil vaak niet niet aansluiten bij de vragen en verwachtingen van diezelfde doelgroep. Zou het niet goed zijn om van je doelgroep te horen of ze vinden dat het product bij hen aansluit? Past het product of de dienst in de lijn van het overige aanbod van het merk? Wordt de gebruiker goed begeleid in de applicatie? Werkt de navigatie intuïtief en begrijpelijk? Het is alleen niet eenvoudig om toegang te krijgen tot de eindgebruikers en objectieve feedback van ze te ontvangen. Bovendien is het een tijdrovende onderneming als je het zelf wil uitvoeren, die tevens hoge kosten met zich meebrengt.

De oplossing: Optimalisatie van applicaties door opbouwende kritiek van de doelgroep

Wie anders dan de gebruiker kan vragen over gebruikersvriendelijkheid het beste beantwoorden? Crowdtesting met Testbirds geeft je de mogelijkheid om met objectieve testers in contact te komen die overeenkomen met de profielkenmerken van je doelgroep. Zij checken uitvoerig de usability van je toepassing. Of het nu gaat om websites, apps, wearables, games of connected smart devices, onze testers testen onder echte omstandigheden (geen labsetting) en geven gedetailleerde feedback die je helpt om je digitale product te optimaliseren. Het is ook mogelijk om de volledige user experience te testen, wat bijvoorbeeld voor e-commerce zeer waardevol is. De test beslaat ieder aspect dat bijdraagt aan een positieve of negatieve ervaring of mening over het bedrijf, de organisatie of het product of de dienst – van de verwachting en kennismaking tot en met de aanschaf, levering en gebruik ervan.

Kortom: Projectmanager Willemijn legt het uit

Full flexibility for smaller teams and SMBs

Self Service

€1870

/recurring

(equals 100BC*)


€2200 one-off

TEST SETUP

Selection Tester: Client

Test Design: Client

Selection criteria testers: 14

Criteria available per test: 4

Test setup and tester management: Client

Test Evaluation and Analysis: Client

Access to Self Service Portal

Payment: Creditcard + Paypal

Invoicing: Standard

Premium service & support for Enterprise clients

Managed Service

€3740

/recurring

(equals 200BC*)


€4400 one-off

TEST SETUP

Selection Tester: Testbirds

Test Design: Testbirds

Selection criteria testers: 65 / on demand

Criteria available per test: unlimited

Test setup and tester management: Testbirds

Test Evaluation and Analysis: Testbirds

Access to Self Service Portal

Full Premium Support (Telephone & Onsite)

Payment: Invoice

Invoicing: Customized to your needs

Dedicated Account & Customer Success Manager

Dedicated Senior QA/UX Consultant

Customized test results with final reporting and tangible recommendations

* The basis of the Testbirds pricing model is its own currency – the BirdCoins. Once purchased, you can use it flexibly for our more than 20 different Testbirds crowdtesting services in Quality Assurance, Usability and UX and Testbirds Exclusives across our various service levels. Minimum tester setup of 10 testers references to the smallest setup possible – normally we recommend integrating more testers in a setup to increase significance and the amount of data that is generated.

blank

En zo gaat het in de praktijk

Een online postorderbedrijf voor bloemen en cadeaus wil feedback over de gebruikerservaring van hun services. Om uit te vinden hoe tevreden de doelgroep is met de website en de bestelprocedure, komen ze bij ons. Samen met een projectmanager wordt de doelgroep gedefinieerd. Uiteindelijk voeren 25 testers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland een uitgebreide UX-test uit. In lijn met de criteria van de doelgroep nemen dertien mannen en twaalf vrouwen deel, allen ouder dan 25 jaar en met een jaarinkomen van meer dan 38.000 euro. De test beslaat de verwachtingen vóór het websitebezoek, de gebruiksvriendelijkheid van de website en de bezorging enkele dagen later. In een uitvoerig testrapport geven de eindgebruikers kwalitatieve feedback dat verzameld en geëvalueerd wordt door Testbirds. Dit eindverslag toont onder meer dat testers problemen hadden met het verwijderen van items uit de winkelwagen en dat twee bestellingen beschadigd waren toen de testers ze ontvingen. Dankzij deze resultaten kon de online bloemist zijn website verbeteren en controleren of de bezorging intern misliep of bij de bezorgende partij.

DEVICES/SOFTWARE

Devices: Desktops, tablets & smartphones
Software: webshop

TESTERS

Aantal: 21 per test, 148 in totaal
Leeftijd: 30-50 jaar
Geslacht: 60% ♂ / 40% ♀
Nationaliteit: NL

How Landal GreenParks uses testing to optimise the guest experience

blank

QUALITY ASSURANCE

Load- en performancetest

blank

QUALITY ASSURANCE

Exploratory bugtest

blank

USABILITY & UX

Usability- en UX-onderzoek

De resultaten van de test hebben Landal geholpen fouten te voorkomen in hun e-commerceplatform. Daarnaast heeft het ertoe bijgedragen dat nieuwe features aansluiten bij de wensen van hun doelgroep. Onvoorziene testresultaten waren ook bijzonder waardevol. “Op die manier signaleren we vroegtijdig problemen, wat ertoe leidt dat je niet pas in productie tegen dingen aanloopt die negatieve effecten hebben op je conversie,” aldus Lieven Swinnen van Landal GreenParks.

Download Landal Greenparks case study

[contact-form-7 id=”29108″ title=”Case-Study-Landal-COM”]

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

1und1-testbirds-crowdtesting  ACE Bug test app  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Arvato - Chatbot Testing  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience Test  Training Academy  Bug Testing Crowdtesting Exploratory Bugtest  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud - manual testing  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability


chatbot partner  Crossbrowser testing  testbirds partnership  Partnership  Mobile Testing partnership  crowdtesting qa partner   game testing partner   crowdtesting partner

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

@ Contact