Usability- en UX-onderzoek

Gebruiksvriendelijkheid is de sleutel tot succes in de snel veranderende markt van digitale producten. Een positieve gebruikerservaring is nodig om je klanten te behouden en nieuwe klanten te winnen. Een goede usability, die intuïtief en eenvoudig gebruik stimuleert, is van essentieel belang. Krijg inzichten in de usability en gebruikerservaring van jouw digitale producten door de crowd van Testbirds in te zetten en ontdek wat je nodig hebt om de best mogelijke versie van je digitale product of dienst te creëren.

De uitdaging: Wat vindt de doelgroep van de gebruikerservaring?

Een goede usability komt tot uiting wanneer een gebruiker op een effectieve, efficiënte en tevreden wijze specifieke gebruikersdoelen bereikt. Het is voor fabrikanten en producenten van digitale producten echter lastig om te meten of en wanneer een product de behoeften en wensen van de eindgebruiker vervult. Tunnelvisie bij de ontwikkelaar zorgt voor een subjectief perspectief, waarbij de aannames over wat de eindgebruiker wil vaak niet niet aansluiten bij de vragen en verwachtingen van diezelfde doelgroep. Zou het niet goed zijn om van je doelgroep te horen of ze vinden dat het product bij hen aansluit? Past het product of de dienst in de lijn van het overige aanbod van het merk? Wordt de gebruiker goed begeleid in de applicatie? Werkt de navigatie intuïtief en begrijpelijk? Het is alleen niet eenvoudig om toegang te krijgen tot de eindgebruikers en objectieve feedback van ze te ontvangen. Bovendien is het een tijdrovende onderneming als je het zelf wil uitvoeren, die tevens hoge kosten met zich meebrengt.

De oplossing: Optimalisatie van applicaties door opbouwende kritiek van de doelgroep

Wie anders dan de gebruiker kan vragen over gebruikersvriendelijkheid het beste beantwoorden? Crowdtesting met Testbirds geeft je de mogelijkheid om met objectieve testers in contact te komen die overeenkomen met de profielkenmerken van je doelgroep. Zij checken uitvoerig de usability van je toepassing. Of het nu gaat om websites, apps, wearables, games of connected smart devices, onze testers testen onder echte omstandigheden (geen labsetting) en geven gedetailleerde feedback die je helpt om je digitale product te optimaliseren. Het is ook mogelijk om de volledige user experience te testen, wat bijvoorbeeld voor e-commerce zeer waardevol is. De test beslaat ieder aspect dat bijdraagt aan een positieve of negatieve ervaring of mening over het bedrijf, de organisatie of het product of de dienst – van de verwachting en kennismaking tot en met de aanschaf, levering en gebruik ervan.

Unieke UX- en usability-onderzoeken met Testbirds

  • Meer dan 250 000 geregistreerde testers in 193 landen
  • Doelgroepspecifieke selectie van testers aan de hand van 60 demografische en persoonlijke kenmerken
  • Flexibel testontwerp, aangepast aan de persoonlijke testbehoeften
  • Usabilitytests en user experience-onderzoeken
  • Crowd ad-hoc inzetbaar
  • Objectieve en eerlijke feedback van je doelgroep
  • Ondersteuning en eindrapport met aanbevelingen door onze ervaren projectmanagers

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

En zo gaat het in de praktijk

Een online postorderbedrijf voor bloemen en cadeaus wil feedback over de gebruikerservaring van hun services. Om uit te vinden hoe tevreden de doelgroep is met de website en de bestelprocedure, komen ze bij ons. Samen met een projectmanager wordt de doelgroep gedefinieerd. Uiteindelijk voeren 25 testers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland een uitgebreide UX-test uit. In lijn met de criteria van de doelgroep nemen dertien mannen en twaalf vrouwen deel, allen ouder dan 25 jaar en met een jaarinkomen van meer dan 38.000 euro. De test beslaat de verwachtingen vóór het websitebezoek, de gebruiksvriendelijkheid van de website en de bezorging enkele dagen later. In een uitvoerig testrapport geven de eindgebruikers kwalitatieve feedback dat verzameld en geëvalueerd wordt door Testbirds. Dit eindverslag toont onder meer dat testers problemen hadden met het verwijderen van items uit de winkelwagen en dat twee bestellingen beschadigd waren toen de testers ze ontvingen. Dankzij deze resultaten kon de online bloemist zijn website verbeteren en controleren of de bezorging intern misliep of bij de bezorgende partij.

The Nest

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën.

  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience  Training Academy  Bug Testing  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability  Bug Testing Webshop


  testbirds partnership        

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Ja, houd me op de hoogte van persoonlijke aanbiedingen en promotiecampagnes
Meer informatie >


Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester