Usabilityvideo’s

Wat vindt de eindgebruiker van een digital product? Hoe gedragen zij zich bij het gebruik ervan? Met usabilityvideo’s krijg je inzicht in de gedachtengang van de gebruikers. Elke stap wordt audiovisueel vastgelegd en de testers zeggen hardop waar ze mee bezig zijn tijdens het gebruik. Dichter bij de echte gebruikerservaring kan je bijna niet komen.

De uitdaging: Hoe goed werkt de navigatie voor de eindgebruiker?

In de ontwikkeling van software ligt de nadruk op het creëren van duidelijke en gebruikersvriendelijke producten. De doelgroep kan over die twee punten juist een heel ander idee hebben dan dat jij dat had voor je product. Als het gaat om het creëren van ingewikkelde applicaties wordt het voor de ontwikkelings afdeling moeilijker om het gebruik vanuit het perspectief van de gebruiker mee te nemen – ze krijgen operationele tunnelvisie. Wat een logische navitagie lijkt te zijn tijdens de conceptfase kan juist uiteindelijk uitpakken in een uitdaging voor de gebruiker. De software zou volledig functioneel kunnen zijn, maar hoe de doelgroep de app ervaart blijft onduidelijk. Een ander perspectief is nodig – anders kunnen zelfs de beste functies van een product nutteloos zijn als het gebruik ervan te ingewikkeld en tijdrovend is.

De oplossing: Kijk mee met de testers

Wanneer jij als klant alles in detail wilt weten over de werking van je digitale product of dienst, schakelt onze crowd hun camera’s in. Door hardop te denken voert de testers groep verschillende use cases uit en spreken ze tegelijkertijd uit waar ze in gedachten mee bezig zijn. Dit is niet alleen hoe je inzich verkrijgt over wat de doelgroep denkt over de gebruikers interface maar ook hoe ze snel hun weg vinden naar de kernfuncties van het product. Iedere aarzeling of zoektocht naar een bepaalde knop of pagina wordt opgenomen en geeft jou de mogelijkheid om de testers jouw product te zien testen. Voor deze crowdtest wordt de groep testers geselecteerd afhankelijk van de doelgroep van jouw product, waarbij je uit meer dan 60 demografische gegevens kan selecteren. Uit onze crowd van 250.000 testers kun je die testers selecteren om jouw digitale product te laten testen – of het nou gaat om een website, online shop, game of smart device.

Unieke usabilityvideo’s met Testbirds

  • Toegang tot meer dan 250 000 testers wereldwijd
  • Doelgroep specifieke selectie van testers aan de hand van 60 demografische en persoonlijke criteria
  • Test onder echte omstandigheden, geen kunstmatige labsetting
  • Objectieve en eerlijke feedback van jouw doelgroep
  • Individuele testopzet in lijn met de testbehoefte
  • Ervaren projectmanagers ondersteunen de test en geven aanbevelingen ter verbetering

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

En zo gaat het in de praktijk

Een game developer wilt meer leren over de gebruikersvriendelijkheid van zijn laatste strategische spel. Met de hulp van Testbirds wordt een test opgezet: meerdere use cases leiden de testers door de nieuwe game. Een crowd bestaande uit 20 testers uit verschillende Europeese landen nemen deel aan de test. De groep bestaat uit gaming professionals zowel als testers zonder ervaring in gaming. Na het uitvoeren van de test ontvangt de klant de video’s zowel als een overzicht met de relevante gegevens van het testpanel.

The Nest

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester