blank

Vergelijkingstest

Ontwerp, navigatie, kleuren of tekstlengte – er zijn veel varianten over de manier waarop content op websites, apps etc. wordt gemaakt en weergegeven. Ontdek wat voor jouw klanten het beste werkt en waarom dat zo is.

DE VOORDELEN VAN VERGELIJKINGSTESTS

P

Meer dan 300.000 testers wereldwijd die samen over meer dan 500.000 devices beschikken

P

Doelgroepspecifieke selectie van testers aan de hand van 65 demografische en persoonlijke criteria

P

Test onder echte omstandigheden, geen kunstmatige labsetting

P

Individuele testopzet in lijn met de testbehoefte

P

Toepasbaar in ieder stadium van de productontwikkeling

P

Ervaren projectmanagers ondersteunen de test en geven aanbevelingen voor verdere acties

blank

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

De uitdaging: Versie A of versie B, welke heeft de voorkeur?

Terwijl de oude adage, ‘het is wat er aan de binnenkant is dat telt’ van toepassing is op software testen, de buitenkant, is bijna even belangrijk. Het is niet ongebruikelijk voor ontwerpers en de mensen die verantwoordelijk zijn voor een project om hun eigen voorkeuren te hebben over hoe een website of app eruit zou moeten lijken of hoe de inhoud het best wordt weergegeven. Dankzij de subjectieve aard van deze zaken komen deze voorkeuren echter niet altijd overeen met die van echte gebruikers. Moet u kiezen voor ronde knoppen of vierkante dozen? Gestempelde of heldere kleuren? Teksten met twee of drie kolommen? Met al deze opties is het makkelijk om de verlangens van uw gebruiker te verliezen.

De oplossing: Laat jouw doelgroep spreken

Op ons platform zijn er meer dan 300.000 testers geregistreerd met de meest uiteenlopende demografische kenmerken. Met behulp van meer dan 65 gegevens kunnen we precies die testers kiezen die met jouw doelgroep overeenkomen. De crowd helpt je bij het kiezen van optie A of B en laat je weten waarom de ene optie beter is dan de andere. Vanaf de eerste wireframes via click dummies tot afgeronde websites – vergelijkingstests kunnen in alle verschillende ontwikkelings stadia toegepast worden. Wij creëren een testontwerp dat past bij jouw wensen met aanvullende vragen waarop jij het antwoord zou willen weten. Laat de testers kiezen tussen verschillende kleuren, verschillende tekst lay-outs en lengtes of navigatie alternatieven. Het is ook mogelijk om twee tester groepen te kiezen en elke groep slechts één van de alternatieven te tonen, waarmee je aparte feedback over elke versie ontvangt. Bij een vergelijkingstest kun je waardevolle inzichten verkrijgen over de eisen van jouw doelgroep die de resultaten van een A/B-test overtreffen.

blank

En zo gaat het in de praktijk

Groen of rood? Een van onze klanten uit de sport-industrie kon niet beslissen over de belangrijkste kleur voor hun logo en de nieuwe digitale product tijdens de ontwerpfase. 50 crowd testers die overeenkomen met de doelgroep van de klant (mannelijke sportliefhebbers tussen de 20 en 45 jaar oud met een jaarlijks inkomen van meer dan €50.000) zijn gevraagd om te helpen. De testers werden willekeurig in twee groepen verdeeld waabij de ene groep het groene ontwerp te zien kreeg en de andere groep het rode ontwerp. Daarna moesten de testers vijf kwalitatieven en vijf kwantitatieve vragen beantwoorden. Een aantal kernpunten die het merk over moet brengen op de klanten zijn van tevoren voorbereid. De testers moesten vervolgens een cijfer van 1 tot 10 geven over in hoeverre het getoonde ontwerp overeenkwam met deze kernpunten. Na het evalueren van de vragenlijst was het resultaat vrij duidelijk: het groene ontwerp werd niet alleen geprefereerd door de testers vanwege de visuele verschijning, maar het werd ook hoger gewaardeerd om deze kernboodschappen over te brengen.

blank

DEVICES/SOFTWARE

Devices: Smartphone
OS: Android / iOS
Software: Veon app

TESTERS

Aantal: 40
Leeftijd: 18 – 45 jaar
Nationaliteit: Rusland, Pakistan

VEON – An A/B Comparison Study

blank

USABILITY & UX

Vergelijkingstest

VEON, een van ‘s werelds grootste bedrijven in telecommuncatie, hebben Testbirds gevraag een A/B-vergelijkingstest uit te voeren voor the user interface van hun nieuwe app. Aan de test hebben 40 crowdtesters deelgenomen in Pakistan en Rusland die aansloten bij de doelgroep van VEON. De resultaten van deze A/B-vergelijking werden gebruikt om te bepalen bij welke UI-versie de eindgebruiker meer betrokkenheid toonde. Real-world testing met lokale testers heeft er zo voor gezorgd dat de app goed werd ontvangen in de doelmarketen van VEON: Rusland en Pakistan.

Download VEON case study

[contact-form-7 id=”28352″ title=”Case-Study-VEON-COM”]

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

1und1-testbirds-crowdtesting  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience Test  Training Academy  Bug Testing Crowdtesting Exploratory Bugtest  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud - manual testing  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability  Bug Testing Webshop


Crossbrowser testing  testbirds partnership  Partnership  Mobile Testing partnership  game testing partner  crowdtesting partner

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

@ Contact