Bedrijfshistorie

Het begin: Testen + crowdsourcing = crowdtesting

Testbirds is in 2011 opgericht met het doel om bedrijven te helpen met het optimaliseren van hun digitale producten. Bewust van de uitdagingen in softwareontwikkeling en de strenge kwaliteitseisen voor deze producten, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden en manieren om de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van apps, websites en andere digitale producten te verbeteren.

Als gevolg van de digitalisering heeft crowdsourcing – het inzetten van een globale online community – zijn weg gevonden naar het bedrijfsleven, en dan met name in de IT-industrie. Met als terechte vraag: waarom zouden we deze aanpak niet gebruiken in het testen van software? Dit resulteerde in een nieuwe, innovatieve manier in het onderzoeken van gebruikersvriendelijkheid en functionaliteit: crowdtesting.

Anders dan gebruikelijk, voeren niet alleen experts crowdtests uit, maar is de objectieve consument ook deel van deze manier van testen. Die voeren zij uit in hun eigen omgeving en op hun eigen apparaten. Hierdoor is er binnen crowdtesting een grote selectie van apparaten en combinaties van besturingssystemen beschikbaar. Van pc’s en smartphones tot wearables. Een ander voordeel van deze testmethode zit zich in de selectie van testers; deze kunnen gekozen worden aan de hand van demografische gegevens die overeenkomen met een bepaalde doelgroep. Onze crowdtesters zijn ad-hoc beschikbaar om op zoek te gaan naar functionele en gebruiksvriendelijkheidsproblemen zonder de tunnelvisie waar ontwikkelende partijen vaak last van hebben. Hierdoor zijn bedrijven voorzien van enorme flexibiliteit als het gaat om het toewijzen van hun resources.

Wij hebben onze eerste klanten en investeerders weten te overtuigen van de vele voordelen en mogelijkheden die crowdtesting met zich meebrengt. Ook heeft zowel het Duitse ministerie van Economische Zaken en Technologie (nu Economie en Energie) ons businessmodel erkend en gefinancieerd in de vorm van een EXIST-beurs. Tevens ontving Testbirds erkenning in het winnen van start-upcompetitie IKT Innovativ.

Testbirds gaat internationaal – Een jong bedrijf op weg naar uitbreiding

Het klantenbestand groeide zo snel als Testbirds zelf aan het groeien was. Naast het hoofdkantoor in München hebben we ondertussen ook kantoren in Amsterdam, Londen, Stockholm geopend, en hebben we franchises in Hongarije en Slowakije. Onze klanten bevinden zich echter niet alleen in Europa, wereldwijd helpen wij klanten die met ons hun digitale producten testen. Aan het begin bestond het team uit de drie oprichters, Philipp Benkler, Georg Hansbauer en Markus Steinhauser, vandaag telt het bedrijf meer dan 100 werknemers. Ook groeit onze crowd met ons mee. Waar we aan het begin vooral testers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hadden, hebben we tegenwoordig testers in meer dan 193 verschillende landen. Onze community heeft de grens van 300.000 testers in de lente van 2018 gepasseerd.

Crowdtesting en cloudtechnologieën – Ons unieke portfolio

Het aantal werknemers was niet het enige dat binnen Testbirds veranderde. We hebben ook continu onze serviceportfolio aangevuld en uitgebreid. Zo hebben bijvoorbeeld meer smart devices hun weg naar onze testers weten te vinden – van slimme tandenborstels en smart-tv’s tot stofzuigers. Ook bieden we onze klanten naast onze Managed Service, waarbij onze ervaren projectmanagers onze klanten ondersteunen op het gebied van UX en QA, nu ook een snelle en makkelijke manier om in een self-service-oplossing zelf testen te ontwerpen en op te zetten.

De grootste en meest recente mijlpaal in de geschiedenis van Testbirds is de nieuwe positionering voor ons bedrijf onder het motto ‘Testing Reality’, waarbij we TestChameleon in ons platfrom geïntegreerd hebben. Met deze zelf ontwikkelde testinfrastructuur kunnen handmatige en geautomatiseerde tests efficiënt en zonder onderhoudskosten op virtual machines uitgevoerd worden. Meer weten? Wij gaan graag in gesprek om meer te vertellen over hoe deze ontwikkelingen zijn ontstaan uit een combinatie van onze verschillende testmethoden, met name op het gebied van Quality Assurance.

blank

Breng met ons de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

1und1-testbirds-crowdtesting  ACE Bug test app  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Arvato - Chatbot Testing  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience Test  Training Academy  Bug Testing Crowdtesting Exploratory Bugtest  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud - manual testing  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability


chatbot partner  Crossbrowser testing  testbirds partnership  Partnership  Mobile Testing partnership  crowdtesting qa partner   game testing partner   crowdtesting partner

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

@ Contact