Contact

+31 (0) 20 240 5780
info@testbirds.nl

* Verplicht veld

Home > Over ons>Testbirds>Bedrijfshistorie

Bedrijfshistorie

Van start-up in München tot marktleider in innovatieve crowd- en cloud-testoplossingen 

Het begin: Testen + crowdsourcing = crowdtesting

Testbirds is in 2011 opgericht met het doel om bedrijven te helpen in het optimaliseren van hun digitale producten. Met kijk op de uitdagingen in de ontwikkeling van software en de hoge kwaliteitseisen voor deze producten, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden en manieren om de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van apps, websites en andere digitale producten te verbeteren.

Als gevolg van de digitalisering heeft crowdtesting – het inzetten van het publiek in het beoordelen van producten - zijn weg gevonden naar het bedrijfsleven, en dan met name in de IT-industrie. Met als terechte vraag: waarom zouden we deze aanpak niet gebruiken in het testen van software? Dit resulteerde in een nieuwe, innovatieve manier in het onderzoeken van gebruikersvriendelijkheid en functionaliteit – het zogenaamde crowdtesting.

Anders dan gebruikelijk, voeren niet alleen experts crowdtests uit, maar is de objectieve consument ook deel van deze manier van testen. Die voeren zij uit in hun eigen omgevingen en op hun eigen apparaten. Hierdoor is er binnen crowdtesting een grote selectie van apparaten en combinaties van besturingssystemen beschikbaar. Van pc’s en smartphones tot wearables. Een ander voordeel van deze testmethode zit zich in de selectie van testers; deze kunnen gekozen worden aan de hand van demografische gegevens die overeenkomen met een bepaalde doelgroep. Onze crowdtesters zijn ad-hoc beschikbaar om op zoek te gaan naar fuctionele en gebruiksvriendelijkheidsproblemen zonder de tunnelvisie waar ontwikkelende partijen vaak wel last van hebben. Hierdoor zijn bedrijven voorzien van enorme flexibiliteit als het gaat om het toewijzen van hun resources.

Wij hebben onze eerste klanten en investeerders weten te overtuigen over de vele voordelen en mogelijkheden die crowdtesting met zich mee brengt. Ook heeft zowel het ministerie van Economische Zaken en Technologie (nu Economie en Energie) ons businessmodel erkend en gefinancieerd in de vorm van een EXIST-beurs. Tevens ontvingen we erkenning in het winnen van start-upcompetitie IKT Innovativ.

Testbirds gaat internationaal - Een jong bedrijf op weg naar uitbreiding

Het klantenbestand groeide zo snel als Testbirds zelf aan het groeien was. Naast het hoofdkantoor in München hebben we ondertussen ook kantoren in Amsterdam, Londen, Stockholm geopend, en hebben we franchises in Hongarije en Slowakije. Onze klanten bevinden zich echter niet alleen in Europa, wereldwijd helpen wij klanten met het testen van digitale producten. Aan het begin bestond het team uit de drie oprichters, Philipp Benkler, Georg Hansbauer en Markus Steinhauser, vandaag telt het bedrijf meer dan 85 werknemers. Ook groeit onze crowd met ons mee. Waar we aan het begin vooral testers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hadden, hebben we tegenwoordig testers in meer dan 193 verschillende landen. Onze community heeft de grens van 200.000 testers in de lente van 2017 gepasseerd.

Crowdtesting en cloudtechnologieën - Ons unieke portfolio

Het aantal werknemers was niet het enige wat binnen Testbirds veranderde. We hebben ook continu onze serviceportfolio aangevuld en uitgebreid. Zo hebben bijvoorbeeld meer smart devices hun weg naar onze testers weten te vinden – van tandenborstels en smart-tv’s tot stofzuigers. Ook bieden we onze klanten naast onze Managed Service, waarbij onze ervaren projectmanagers onze klanten ondersteunen op het gebied van UX en QA, nu ook een snelle en makkelijke manier om in een self-service-oplossing zelf testen te ontwerpen en opzetten.

De grootste en meest recente mijlpaal in de geschiedenis van Testbirds is de nieuwe positionering voor ons bedrijf onder het motto ‘Testing 4.0 – The next generation of quality’, waarbij we TestChameleon in ons platfrom geintegreerd hebben. Met deze zelf ontwikkelde testinfrastructuur kunnen handmatige en geautomatiseerde tests efficiënt en zonder onderhoudskosten op virtual machines uitgevoerd worden. Wij vertellen graag persoonlijk en in detail over hoe deze ontwikkelingen zijn ontstaan uit een combinatie van onze verschillende testmethoden, met name op het gebied van Quality Assurance.

Breng met ons de kwaliteit van je
software naar het hoogste niveau.

Neem contact op

 

 

Direct aan de slag met testen? Registreer je in
onze nest en start meteen een testproject.
 

Naar de Nest 

 

 

Neem contact met ons op

Terugbelverzoek (optioneel)

* Verplicht veld