Code of Conduct

Onze principes voor betaalde crowdsourcing/crowdwerk

Digitalisering heeft een enorme impact op onze samenleving als geheel en de wereld van arbeid in bijzonder. Zowel nieuwe modellen van werk als nieuwe types samenwerking vloeien daaruit voort, die niet alleen de individu veranderen en beïnvloeden, maar ook de werkgevers en maatschappelijke instellingen. Crowdsourcing – het uitbesteden van projecten en taken aan de wereldwijde internetcommunity – is het gevolg van die ontwikkeling. In de afgelopen jaren heeft deze vorm van werk meer en meer populariteit gekregen en is het mogelijk om het nu als wezenlijk deel van de samenleving te beschouwen. Desalniettemin zijn de risico’s nog steeds deel van controversiële discussies.

Crowdwerk – Een nieuwe vorm van dienstverband in de digitale wereld

Crowdwerkers verdienen geld terwijl zij tijd- en locatie-onafhankelijk zijn. Bedrijven krijgen daardoor toegang tot een groot aantal werknemers en deskundigen die beschikbaar zijn om de desbetreffende taken te vervullen. Over de samenwerking tussen de crowdwerkers en de bedrijven of dienstverleners zijn nog steeds wat onduidelijkheden, zeker als het gaat om juridische aspecten en de verantwoordelijkheden ten opzichte de crowdwerkers. Slechte arbeidsomstandigheden en wage dumping (onderbetaald worden) zijn slechts twee van de belangrijke termen die vaak worden bediscussieerd in dezen.

Crowdwerk – Een nieuwe vorm van dienstverband in de digitale wereld

Onze werkwijze is gebouwd op het principe van crowdsourcing, waarin mensen wereldwijd een bijdrage leveren aan een groter geheel. Testbirds ondersteunt actief het maatschappelijke debat om deze nieuwe vormen van crowdsourced arbeid een plek te geven. Om van crowdwerk een win-win-situatie voor alle betrokken partijen te maken, en goede werkomstandigheden te creëren, zijn regels en richtlijnen nodig. Daarom hebben we het initiatief genomen om een code of conduct op te stellen dat ondersteund wordt door de Duitse federatie voor crowdsourcing (Deutscher Crowdsourcing Verband e.V.) en die ondertekend is door andere toonaangevende crowdworking dienstverleners zoals Streetspotr en clickworker. In deze code of conduct geven we onder andere aandacht aan de onderwerpen uitbetaling, communicatie, tijdsplanning en de bescherming van privacy. Je kunt de uitgangspunten terugvinden op crowdsourcing-code.com

Voorbeelden van de richtlijnen in de Code of Conduct

1. Tasks in conformance with the law

All undersigned members commit not to offer any projects to the crowdworkers, that contain illegal, discriminating, fraudulent, demagogic, violent or anti-constitutional content. Furthermore, regulations regarding age limitations, e.g. when consuming online content, are considered and declared when giving out a task. The platforms are obliged to regularly check all tasks and projects regarding their legal conformity.

2. Clarification on legal situations

The members of the Code of Conduct commit to inform the crowdworkers about the legal regulations in general and tax regulations in particular, which are connected to crowdworking. In case a company is not permitted to give legal advice, they inform the crowdworkers that they have to take care of the legal matters themselves according to the worker’s own legal and personal circumstances.

Presentatie Code of conduct – Reacties en vervolgstappen

In juli 2015 zijn de regels aan het publiek gepresenteerd in een round table-bijeenkomst met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de vakbonden en de wetenschap. De reacties van de deelnemers waren positief en de code of conduct werd gezien als een belangrijke stap in de juiste richting. Samen willen we de uitgangspunten verder ontwikkelen en daarom zijn we in nauw contact met bijvoorbeeld politici. De code of conduct staat open voor alle geïnteresseerden en we kijken ernaar uit om andere bedrijven te zien die het voorbeeld volgen en de code of conduct ook ondertekenen.

blank

Breng met ons de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

Onze klanten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

@ Contact