Solliciteren bij Testbirds – FAQ

We hebben de meest gestelde vragen over het sollicitatieproces bij Testbirds hier verzameld en beantwoord. Als je een vraag hebt die hier niet beantwoord wordt, aarzel dan niet om contact met ons HR-team op te nemen.

blank
1. Hoe kan ik voor een functie bij Testbirds solliciteren?

De beste manier om bij ons te solliciteren, is door ons Engelse sollicitatieformulier in te vullen. Je kan ook je sollicitatie per e-mail versturen naar jobs@testbirds.de. Contactpersoon voor sollicitaties is onze HR-manager Kathrin Doering.

2. Zijn de vacatures op de Testbirds website up-to-date?

Ja, de beschikbare vacatures op onze website zijn up-to-date. Zodra een positie wordt ingevuld, halen wij de vacature van onze website.

3. Ik zie geen vacature die op dit moment bij mij past, maar zou graag voor Testbirds werken. Wat kan ik doen?

Stuur ons dan gerust een open sollicitatie en laat daarbij weten hoe je aan Testbirds zou willen bijdragen. Wacht je liever tot een vacature vrijkomt die wel bij je past, dan zou je tot die tijd natuurlijk een tester kunnen worden.

4. Ik ondervind problemen met het sollicitatieformulier. Hoe kan ik alsnog solliciteren?

In dit geval kun je je sollicitatie per e-mail versturen naar jobs@testbirds.de. In het geval dat je geen bevestigingse-mail hebt ontvangen na het solliciteren via het online sollicitatieformulier, kun je ons ook een e-mail sturen. Controleer voor de zekerheid ook je spamfolder.

5. Ik heb mijn sollicitatie via het sollicitatieformulier ingediend, maar wil nog een aantal andere documenten toevoegen. Hoe kan ik dat het beste doen?

Je kunt deze documenten nasturen naar jobs@testbirds.de. Geef daarbij aan dat je je sollicitatie al via het sollicitatieformulier hebt ingediend.

6. Biedt Testbirds stages aan?
Ja! Stagiaires zijn bij ons van harte welkom en we bieden interessante stageprogramma’s voor stagiaires van over de hele wereld.

Een stage is vaak een perfecte basis om een scriptie te schrijven. In het verleden hebben al een aantal studenten hun bachelor of master scriptie in samenwerking met Testbirds geschreven. Als je eraan denkt om je scriptie over en met Testbirds te schrijven of wellicht al een specifiek onderwerp in gedachten had, geef dat dan in je sollicitatie aan zodat we dat verder kunnen bespreken.

In sommige afdelingen bieden we ook werkstudent posities aan. Je kunt hier al ons aanbod aan stageplaatsen en werkstudent posities vinden. De basisvereiste voor het volgen van een stage bij Testbirds is dat je momenteel geregistreerd staat als full-time student aan een universiteit. Wij kunnen helaas geen stages aan middelbarescholieren aanbieden. De sollicitatieprocedure voor stagiaires en werkstudenten is hetzelfde als voor permanente posities (zie vraag 9).

7. Welke documenten zijn vereist?
Om je te verzekeren van een snel en soepel sollicitatieproces, hebben wij de volgende documenten van je nodig in pdf:

  • Sollicitatiebrief met een persoonlijke motivatie voor de functie, je salarisverwachtingen en je vroegste startdatum. Voor een stageplaats zouden we ook graag de stageduur willen weten. Als het om een verplichte stage gaat, willen we ook graag jouw inschrijvingsbewijs van je universiteit zien en een document waarin wordt aangegeven dat de stage nodig is voor je studie.
  • CV met talenkennis
  • Referenties (indien mogelijk)
  • Meest recente cijferlijst
  • Contactgegevens (adres incl. e-mailadres, telefoonnummer en Skype-contactinformatie indien mogelijk)

Aanvullende sollicitatiedocumenten, zoals een portfolio of voorbeelden van je werkzaamheden zijn ook welkom

8. Hoe verloopt het proces nadat ik mijn sollicitatie heb ingediend?

Ons HR-team staat te popelen om je sollicitatie zo snel mogelijk te beoordelen. Als je sollicitatie bij een van onze openstaande vacatures past, zullen we je dat telefonisch of per e-mail laten weten en je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek (telefonisch of via Skype). Als dat succesvol was, zullen we je uitnodigen voor een persoonlijk gesprek in ons kantoor in München (wanneer mogelijk). Daarna wordt een definitieve beslissing genomen. Ook als jouw profiel niet bij een van onze openstaande vacatures past, zal je bericht van ons ontvangen.

9. Als ik ben afgewezen, kan ik dan later nog een keer solliciteren?

Je kan op een later moment of voor een andere positie solliciteren. De slagingskans is afhankelijk van het aantal sollicitaties dat we voor een positie ontvangen.

10. Welke soorten dienstverbanden biedt Testbirds?

Testbirds biedt voornamelijk vaste banen en stages aan. Wij bieden echter ook een aantal werkstudent-functies aan. We verwelkomen graag mensen met uitgebreide werkervaring evenals startende young professionals.

11. In welke landen kan ik voor Testbirds werken?

Testbirds is globaal actief. Op het moment zijn we op zoek naar medewerkers voor onze kantoren in München, Amsterdam, Londen en Stockholm.

12. Hoe ziet de onboarding eruit?

Iedere medewerker die bij ons begint krijgt een buddy toegewezen. Deze buddy laat je het kantoor op de eerste dag zien, introduceert je aan de verschillende afdelingen en laat je alles weten over het dagelijks leven binnen Testbirds. Daarna zul je van elke afdeling en wat meer gedetailleerde introductie krijgen. Over het algemeen vindt het inwerk proces zich plaats in ons hoodkantoor in Munchen. Zelfs als je op een van onze andere locaties gaat werken krijg je een tot drie maanden de tijd om in Munchen in te komen werken, het team te leren kennen en meer informatie over Testbirds en hoe wij werken te vergaren.

13. Wat zijn de algemene eisen voor een werknemer bij Testbirds?
Wij zijn een dynamische start-up en geloven in de filosofie van open communicatie en dagelijkse toewijding. Daarom moet je een proactieve persoonlijkheid hebben en een teamspeler zijn. Je moet goed in een open organisatiestructuur kunnen werken en ook in staat zijn om kalm te blijven, zelfs in een hectische omgeving. Lees hier meer over ons bedrijf.

Naast deze soft skills, vragen wij om een lopende of afgeronde graad aan een HBO of universiteit en om uitstekende vaardigheid in Engels.

14. Hoe is het om voor Testbirds te werken?
Het is zeker anders dan werken bij een groot bedrijf. Bij Testbirds is de start-upsfeer duidelijk aanwezig door onze snelheid, ondersteuning en de platte organisatiestructuur. Wij werken op een dynamische en betrokken wijze en elke bird is flexibel om zijn/haar taken te coordineren. Onze werknemers krijgen snel verantwoordelijkheden over hun werk en zijn actief in het vormgeven van hun werkgebied – als vaste werknemer of stagiair. Om te zien hoe een typische dag bij Testbirds eruit ziet, neem dan hier een kijkje.

Wat ons verder onderscheidt, zijn de bedrijfscultuur en -activiteiten: zo wordt er dagelijks gestreden in tafelvoetbal- en FIFA-wedstrijden, wordt er wekelijks gezamenlijk ontbeten en is er ongeveer vier keer per jaar een Birds Flyout, zoals een bezoek aan het Oktoberfest in München of workshops bij de mooie Beierse meren. Je kunt meer over de voordelen van het werken bij Testbirds hier lezen. Daarnaast krijg je natuurlijk tijdens de sollicitatieprocedure de kans om vragen te stellen. Aarzel ook niet om met ons HR team contact op te nemen.

15. Wat biedt Testbirds?

Heel veel! Naast de verantwoordelijkheid, de platte organisatiestructuur en teamuitjes (zie vraag 14), kun je via Testbirds werken met grote merken, zoals Audi, Philips, ANWB, Allianz en UPC. Daarnaast willen wij met jou groeien: wanneer het bedrijf groeit, groeien ook jouw verantwoordelijkheden. Daarom verzorgen wij reguliere feedbackgesprekken en bieden wij interne en individuele trainingen. Ook hebben we op ons hoofdkantoor gratis drankjes en vers fruit voor je. Meer informatie over de voordelen die we bieden kun je hier vinden.

Veelgestelde vragen aan onze founders

 

1. Jullie hechten veel waarde aan innovatie als het gaat over jullie services, zie je dit ook terug in de bedrijfscultuur?

In ons bedrijf volgen we een aantal moderne organisatorische principes onder de noemer “Orga 4.0”. Zo zien we onszelf als een evolutionair bedrijf, waarin we van medewerkers vragen om pro-actief ideeën aan te dragen en hun mening te delen – zelfs over onderwerpen die buiten hun afdeling reiken. Onze werknemers ontwikkelen bijvoorbeeld nieuwe services in zogeheten “workstreams”. Daarin wordt een team samengesteld waarbij iedere afdeling vertegenwoordigd is, van development tot en met projectmanagement, marketing en meer.

Verder is transparantie is een van onze kernwaarden. In onze All-Testbirds meeting delen we belangrijke informatie met het volledige team in alle kantoren, zoals nieuws, omzetcijfers en andere grote ontwikkelingen die op dat moment spelen. Ook zijn we een internationaal bedrijf: met meer dan twaalf verschillende nationaliteiten in ons hoofdkantoor is de voertaal Engels. Andere kantoren zijn gevestigd in Londen, Amsterdam en Stockholm.

2. Wat maakt jullie werknemers gelukkig?

We vinden het belangrijk dat iedere medewerker zich goed voelt, zoals ook wij altijd met plezier naar ons werk gaan. Er moet een goede balans zijn in de verdeling tussen je werk en je privéleven. Van 10 uur tot 16 uur zijn voor ons de kerntijden waarbinnen we verwachten van onze medewerkers om aanwezig te zijn. Thuiswerken is vanzelfsprekend ook een optie.

Daarnaast bieden we verschillende mogelijkheden aan onze medewerkers om zich persoonlijk te ontwikkelen. Zo is een persoonlijk ontwikkelingsbudget beschikbaar, maar zijn er ook regelmatig in-house trainingen, bijvoorbeeld over ‘het meten van usability en user experience’. Verder hebben onze Birds de mogelijkheid om een aantal weken aan “office hopping” te doen: het werken van een Testbirds-kantoor in een ander land. Uiteraard kunnen medewerkers altijd suggesties doen om de werksfeer nog beter te maken. Ons kantoor is een feel-good nest. Er is altijd, geheel kosteloos, fruit en drinken, en er zijn voldoende manieren om even goed te ontspannen met bijvoorbeeld een game console of tafelvoetbal. Tot slot is ook de Birds-Fly-Out het vermelden waard, een meerdaagse bedrijfsexcursie met allerlei workshops en teambuildingactiviteiten. Hiervoor komen twee keer per jaar alle landenteams samen in een prachtige faciliteit aan een Beiers meer of in de bergen.

3. Waarover moet de ideale kandidaat beschikken om bij Testbirds aan de slag te gaan?

We zoeken mensen die nieuwe ideeën hebben, die ambitieus zijn om iets te bereiken en daar professioneel de verantwoordelijkheid voor nemen. Sollicitanten moeten een natuurlijke interesse hebben in nieuwe media, apps, websites en geloven in de missie en visie die Testbirds uitdraagt. Bovenal zoeken we teamspelers, omdat we als een zwerm vliegen, wat betekent dat de lijnen kort zijn, zowel binnen verschillende afdelingen, tussen teams en met onze internationale kantoren. Goede beheersing van de Engelse taal is daarbij zeer welkom.

blank

Ontmoet onze recruiters Christine en Stefanie

Je kan ze telefonisch of per e-mail bereiken:
jobs@testbirds.de
Tel.: +49 89 856 3335 16

Onze klanten

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

@ Contact