Contact

+31 (0) 20 240 5780
info@testbirds.nl

* Verplicht veld

Home > Services>Quality Assurance>Testomgeving

Testomgeving

Voor softwaretesten zijn verschillende testomgevingen nodig om bijvoorbeeld te testen op uiteenlopende hardwareconfiguraties, besturingssystemen, browserversies en add-ons. Zeker bij projecten die complex zijn, of met betrekking tot testautomatisering, is het gebruikelijk om een testomgeving te creëren met behulp van virtualisatie. Verlaag de kosten die bij configuratie en onderhoud komen kijken met behulp van onze SaaS-oplossing TestChameleon™.

De uitdaging: Eindeloze combinaties van testomgevingen en hoge kosten

Wanneer het gaat over efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit is het onmogelijk om de ontwikkeling van software voor te stellen zonder testautomatisering. Om volledige dekking van de test scope te garanderen, is het belangrijk om niet alleen te focussen op het spectrum van de (web)applicaties, maar ook het platform in gedachten te houden waarop deze moeten werken (Windows, Android, iOS, Internet Explorer, Safari, Chrome etc.). Aanvullend zijn er nog veel andere interfaces, zoals Java of Flash, die nodig zijn om applicaties te openen en te gebruiken. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos en daarom kost de ontwikkeling van testomgevingen veel tijd en arbeid, die beide schaars zijn in de ontwikkeling van software. Bij projecten waarbij uitgebreid getest wordt met behulp van testautomatisering worden de zogeheten SUT’s (System Under Test) gecreëerd met behulp van virtualisatie. Echter, de kosten van het opzetten en onderhouden van de virtuele systemen zijn nauwelijks lager dan de kosten van het opzetten en onderhouden van fysieke systemen. We zien bij Testbirds steeds meer vraag naar virtuele machines. Niet alleen voor testautomatisering, maar ook voor manueel testen. De QA-afdeling heeft over het algemeen namelijk niet genoeg verschillende devices in huis om de diversiteit van de markt te dekken.

De oplossing: TestChameleon – Software als een service in de cloud

Testautomatisering

De SaaS-oplossing TestChameleon™ is door ons ontwikkeld om de gebruiker de mogelijkheid te geven om complete virtuele testomgevingen binnen enkele minuten te creëren. TestChameleon™ stelt je in staat om virtuele machines te creëren die eindeloze mogelijkheden hebben met betrekking tot systeemconfiguraties. Denk hierbij aan verschillende besturingssystemen met verschillende devices en softwareconfiguraties voor zowel desktop als mobiel. Doordat de kosten van het onderhoud op deze manier worden weggelaten en de creatie van een testomgeving snel en eenvoudig op te zetten is, bespaar je op zowel geld als resources. Door gebruik te maken van de web interface is het zeer eenvoudig om het aantal virtuele machines met het gewenste besturingssysteem en de gewenste browser te selecteren. Dankzij de verschillende interfaces en plug-ins kunnen andere softwarepakketten, zoals JavaScript- en Flash-versies, maar ook klantsoftware, virusscanners (etc.) eenvoudig worden toegevoegd aan de virtuele machine. Op deze manier wordt een individuele testomgeving in de cloud gecreëerd die overeenkomt met jouw behoeften en verwachtingen. Onze HTML5 front-end stelt de gebruiker in staat om makkelijk een virtuele machine te starten aan de hand van de gevonden functionaliteits- of gebruiksvriendelijkheidsproblemen. Hierdoor verloopt het reproduceren van de bugs snel en efficiënt. Om automatiseringsprojecten volledig te ondersteunen bieden we API’s voor Selenium, Appium en Sikuli testcases aan. Wanneer deze eenmaal geïntegreerd zijn, kan de specifieke testomgeving die nodig is voor een project worden bepaald. Daarbij dient TestChameleon™ tegelijkertijd als controle- en rapportagetool voor geautomatiseerde testen en kan het worden aangesloten op Continuous Integration (CI)-hulpmiddelen zoals Jenkins of Cruise Control.

Global Real Device Network

Het Global Real Device Network (GRDN) voorziet je van toegang tot duizenden Android-smartphones en -tablets voor testdoeleinden. Bijzonder hieraan is dat getest wordt op échte tester-devices in onze crowd, in échte omstandigheden. Hierbij wordt niet voorbijgegaan aan veiligheid en privacy. De eigenaar van het device maakt via een veilige IPSec VPN-verbinding verbinding met het GRDN en heeft de mogelijkheid om via permissiebeheer toegang tot specifieke features of services te limiteren. Wanneer de tester haar of zijn device heeft aangesloten op het GRDN, kunnen er via ons testplatform handmatige of geautomatiseerde testen op uit worden gevoerd. Ga met het Global Real Device Network platformfragmentatie tegen.

Unieke testomgevingen bij Testbirds

 • Unieke tool voor het creëren van virtuele omgevingen
 • Eindeloze mogelijkheden met de combinatie van besturingssytemen en software voor maximale testdekking
 • Global Real Device Network (GRDN): Testtoegang tot échte devices van meer dan 200.000 testers
 • Gedetailleerde documentatie
 • SaaS-oplossing in de cloud – geen onderhoudskosten voor jou als klant
 • Extreem snel, flexibel en efficiënt
 • Zeer schaalbaar en individueel configureerbaar
 • Automatische en handmatige tests mogelijk
 • Servers gehost in Duitsland voor optimale databeveiliging

Testomgeving - Crowd of cloud?

Crowdtesting

 • Managed Service
 • Self-Service Plus
 • Self-Service

Meer informatie

Cloud-Technologie

Meer informatie

En zo gaat het in de praktijk 

De eerste versie van onze SaaS-oplossing TestChameleon™ werd gecreëerd vanwege de testuitdagingen van onze klant Jumio, die op zoek was naar een flexibel instrument voor de uitvoering van hun geautomatiseerde testen. De klant, die gespecialiseerd is in identiteitsmanagement, heeft al meer dan twee jaar vertrouwen in TestChameleon™. Jumio voert Selenium-testcases uit op een tiental virtuele machines op regelmatige basis om zeker te zijn van een bepaald kwaliteitsniveau van de software. Hierdoor houdt Jumio de software op een constant hoge standaard met elke nieuwe release die uitgebracht wordt.

Breng met ons de kwaliteit van je
software naar het hoogste niveau.

  Neem contact op

 

Direct aan de slag met testen? Registreer je in ons platform Nest en probeer 30 dagen gratis onze uitgebreide testoplossingen. Geen creditcard vereist.

Registreer je voor de gratis trial

Uw voordelen

 • 30 dagen
 • Onbeperkt handmatig testen binnen enkele klikken, op eindeloze combinatie van mobiele of desktop besturingssystemen en software
 • 1800 minuten voor testautomatisering op VMs & emulators
 • Remote access tot echte devices
 • 60 minuten handmatig testen op tester devices in ons Global Real Device Network (GRDN)
 • 6 gelijktijdige slots
 • Deel je eigen (beta-)Android apps met BirdFlightTM

 

Onze andere services

 

Neem contact met ons op

Terugbelverzoek (optioneel)

* Verplicht veld