Crowdtesting

Testen onder echte omstandigheden met werkelijke gebruikers: Hoe crowdtesting werkt

Optimaliseer de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten van je digitale producten en diensten met behulp van de collectieve inzet van een online crowd.

Het belang van het testen van softwaretoepassingen wordt door veel bedrijven en organisaties onderschat. We zien echter een constante groei van het aantal devices, besturingssysteem(versies) en softwarecombinaties. Tegelijkertijd zijn de middelen om te testen beperkt, waardoor eindgebruikers vaker tegen problemen aanlopen. Crowdtesting stelt bedrijven en organisaties in staat om echte (eind)gebruikers hun software te laten testen. De grootste meerwaarde wordt hierin gevormd door het immense collectieve aanbod van devices en besturingsystemen van de crowdtesters – iets dat moeilijk te reproduceren is. Of het nu gaat om Android, iOS of Windows, om desktops, tablets of wearables, of om Chrome, Firefox of Edge, in de crowd vind je het allemaal. Bovendien zijn er meer dan zestig criteria om de gewenste testerprofielen uit samen te stellen, zoals bijvoorbeeld leeftijd, beroep, opleiding, hobby’s of inkomen. Zo sluit de tester uiteindelijk naadloos aan op de gewenste doelgroep. Het is mogelijk om crowdtesting in verschillende stadia in te zetten, van prototype tot release en daarna. Bovendien vindt het testen niet in een kunstmatige labsetting plaats, maar in waarheidsgetrouwe omstandigheden op daadwerkelijk in gebruik genomen devices van eindtesters. De crowdtesters zijn ad hoc beschikbaar en flexibel inzetbaar. Dit alles maakt crowdtesting een dynamische testmethode waarbij de acceptatie van apps en websites door potentiele klanten of eindgebruikers zo efficient en optimaal mogelijk kan worden getoetst.

Vertrouw op de professionals: wat crowdtesting met Testbirds jou te bieden heeft

Als een van de leidende aanbieders in de markt van crowd-based testing, beschikken we over een enorm diverse testgemeenschap. Er zijn inmiddels meer dan 300.000 geregistreerde testers op ons platform aanwezig, die samen ruim 500.000 devices bezitten en verspreid zijn over 193 landen. Naast gecertificeerde testers en specialisten zijn onder deze crowdtesters ook juist reguliere consumenten zonder uitgebreide IT-kennis. Alle crowdtesters doen eerst een uitgebreide test om aan onze strenge kwaliteitseisen te voldoen. In ruil voor de waardevolle feedback bieden we de testers een eerlijke prestatiegerichte gage. En uiteraard zijn we constant bezig om ons platform te verbeteren en zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van onze klanten en testers.

Testontwerp en projectplan: Dit is hoe testen met Testbirds eruit ziet

Onze klanten kunnen kiezen uit een ruim aanbod van verschillende crowdtestdiensten en –oplossingen binnen de onderdelen Quality Assurance en Usability/UX – van usability studies en exploratory of structured bug testing tot prototype-evaluatie, card sorting, remote usability video of competitie-analyse.

Op deze wijze bieden we je verschillende vormen wat betreft projectaanpak. Zo bieden we een managed service, waarbinnen een van onze ervaren projectmanagers de test van begin tot eind coördineert. Deze is dan verantwoordelijk voor het creëren van een individuele testontwerp, het verzamelen en evalueren van de resultaten en het geven van specifieke aanbevelingen ter verbetering. Ook is het mogelijk om voor onze self-service te kiezen die je direct toegang geeft tot ons crowdtestingplatform om je software te laten testen. Indien een combinatie van beide vormen gewenst wordt, is er nog de self-service plus waarin we ondersteuning bieden in het maken van het testontwerp.

Uiteraard is het mogelijk om binnen al onze service levels (managed service, self-service of self-service plus) de voortgang en meest recente status van het project uitgebreid te volgen. Gevonden bugs kunnen worden geëxporteerd in bekende systemen zoals JIRA, zodat je developers meteen met de tickets aan de slag kunnen na afloop van de test.

Wat kan Testbirds voor je betekenen?

De voordelen van crowdtesting:

  • Real-life testing met echte (eind)gebruiker buiten een kunstmatige labsetting
  • Alle device en besturingssystemen aanwezig
  • Klantspecifieke feedback, nog voor lancering
  • Geen organisatiegerelateerde tunnelvisie door objectieve testers
  • Ad-hoc beschikbaar, flexibel en efficient
blank

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

Start nu je eerste test

Test en verbeter je website, app of Internet of Things-toepassing met behulp van onze unieke services.

1und1-testbirds-crowdtesting  ACE Bug test app  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Arvato - Chatbot Testing  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience Test  Training Academy  Bug Testing Crowdtesting Exploratory Bugtest  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud - manual testing  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability


chatbot partner  Crossbrowser testing  testbirds partnership  Partnership  Mobile Testing partnership  crowdtesting qa partner   game testing partner   crowdtesting partner

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

@ Contact