Ontwikkelmethoden

Software development lifecycle

Bij de sofwareontwikkeling van een app, website of andere digitale toepassing is de development lifecycle meestal van tevoren bekend. Testbirds biedt verschillende oplossingen voor de verschillende ontwikkelfases om een digitaal product optimaal te testen. Afhankelijk van de requirements van de software kan de aanpak verschillen. De bekendste ontwikkelmethoden zijn waterfall (opeenvolgende ontwikkeling) en agile (iteratieve ontwikkeling).

Waterfall vs. agile softwareontwikkeling

De uiteindelijke keuze voor een ontwikkelmethode is afhankelijk van het type software dat ontwikkeld wordt. Ook de beschikbare resources en interne structuren hebben invloed op de keuze. De waterfall methode past vaak beter bij lange termijn projecten. De agile aanpak wordt vaak toegepast bij korte iteraties. Dit maakt een doorlopende integratie van nieuwe features mogelijk. Uiteraard zijn er ook variaties op bovenstaande ontwikkelmethoden die worden gebruikt.

Lineair of agile, Testbirds ondersteunt op flexibele wijze individuele testtrajecten

Het maakt niet uit welke ontwikkelmethode de voorkeur heeft: iedereen heeft het doel om kwalitatief hoogstaande software te ontwikkelen. Crowdtesting en cloudtechnologieën bieden een enorm variatie aan testmogelijkheden die gekozen kunnen worden om de software te optimaliseren. Van complete UX- en usabilityonderzoeken tot en met regressietests en meer, we helpen je om precies die testoplossingen te vinden die aansluiten bij de behoeften en vereisten van het product. Deze testen geven waardevolle feedback. Dit maakt het mogelijk om je digitale product te optimaliseren.

Wat kan Testbirds voor je betekenen?

Van prototypes tot live websites, we ondersteunen je in alle fases van de ontwikkeling:

  • Onze crowd van 250.000 testers maakt het mogelijk om jouw exacte doelgroep te vinden.
  • Met meer dan 450.000 devices zijn alle mogelijke combinaties van devices en software te testen.
  • Functional en usability tests.
  • Quality assurance met behulp van test automatisering.
  • Testen met een hoge kwaliteitsstandaard en een klanttevredenheid van 9,2 uit 10.

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

Onze klanten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester