Contact

+31 (0) 20 240 5780
info@testbirds.nl

* Verplicht veld

Home > Use cases>Doelgroep

Doelgroep

Een goed testontwerp en doelgerichte vragen zijn essentieel voor informatieve resultaten. Even belangrijk is de selectie van testers – welke doelgroep heb je nodig om een uitgebreide evaluatie van het getesste product te ontvangen dat nauw aan de werkelijkheid staat? Welke demografische gegevens kies je uit bij het opstellen van jouw testerpool en hoe krijg je toegang tot een crowd met specifieke characteristieken? 

Doelgroepspecifiek testen, de sleutel tot reële resultaten

Er zijn nog nooit zo veel alternatieven beschikbaar geweest als vandaag de dag. Het maakt niet uit of het gaat om software in de vrije markt of een interne bedrijfsapplicatie – de eindgebruiker bepaalt wat werkt en wat ongebruikt blijft. Hoewel in het algemeen perfecte functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid de belangrijkste doelen voor een succesvol digitaal product zijn, zijn er een aantal kleine verschillen bij het kiezen van de testaanpak die afhankelijk zijn van de doelgroep.

 

Consumentenapplicaties – de gebruiker beslist over het succes

De doelgroep van een fitness-app bestaat uit sporters die open staan voor innovatieve trainingmethoden, terwijl de doelgroep voor online shops met kinderkleding bestaan uit veelal jonge moeders en grootouders. Hoe ziet een doelgroep eruit? Door gebruik te maken van meer dan 60 demografische en gedrag gebaseerde gegevens kun je uit de Testbirds corwd jouw potentiële eindgebruiker kiezen.

Leer meer

Enterprise-applicaties – de acceptatie van werknemers en de veiligheid van interne informatie 

Software dat alleen wordt gebruikt door werknemers of zakelijke klanten zou ook door die doelgroep getest moeten worden – alleen zo kan worden aangetoond of het programma op een effectieve en intuïtieve manier kan worden gebruikt. Door de toevoeging van interne deskundigheid kan de acceptatie van de verandering software voor werknemers ook verbeterd worden.

Leer meer

Breng met ons de kwaliteit van je
software naar het hoogste niveau.

Neem contact op

 

 

Direct aan de slag met testen? Registreer je in
onze nest en start meteen een testproject.
 

Naar de Nest 

 

 

Neem contact met ons op

Terugbelverzoek (optioneel)

* Verplicht veld