Contact

+31 (0) 20 240 5780
info@testbirds.nl

* Verplicht veld

Home > Use cases>Toepassingen>Games

Games testen

Games moeten je raken

Los van het verhaal is het belangrijkste voor iedere gamer dat het doel van het spel duidelijk is en dat hij of zij weet wat te doen om dat doel te bereiken. Een goed spel werkt intuïtief en trekt the gamer volledig naar een andere wereld.

Funtioneel gezien moet een game dan natuurlijk foutloos verlopen, van installatie tot het uitspelen. Kunnen spelers het spel goed installeren? Zijn de controls even intuïtief met een VR-bril? En in het geval van browser-based games: werken ze ook in de vele verschillende browers en browserversies?

Crowdtesting biedt dan in dit geval een uitstekende uitkomst. Afhankelijk van de gewenste requirements, beschikken we in onze crowd over zowel professionele als onervaren gamers die games testen op hun eigen devices, in hun eigen omgeving. Ze verschaffen vervolgens objectieve feedback en geven alle tegengekomen fouten en foutmeldingen door.

De soorten games die we testen

Apps 

Mobile gaming kennen we natuurlijk nog van de tijden van de Nintendo’s Game Boy, de Nintendo DS en de PSP. Sinds de komst van de smartphone is mobile gaming vanzelfsprekend maar groter geworden. Casual games worden door veel mensen gespeeld, op smartphones, tablets en andere devices. Om ervoor te zorgen dat iedere gamer van de doelgroep het spel op de juiste wijze kan spelen, is een goede usability en intuïtieve gameplay noodzakelijk.

Browsergames en social media games 

Dit zijn de games die zijn ontwikkeld voor webbased browsers en die beschikbaar zijn in sociale netwerken en op andere platformen. Vaak kunnen deze games gratis gespeeld worden.

Virtual reality  

Virtual reality is in grote opkomst de laatste jaren en vormt een spannend medium voor zowel ontwikkelaars als gamers. Het is vooral een grote uitdaging om een allesomsluitende gebruikerservaring te creëren. Alle zintuigen komen hierbij om de hoek kijken. Hoe wordt daarmee omgegaan in de game? Hoe reageert de gamer op het spel en vice versa?

Smart-tv games

Ook zien we steeds meer slimme televisie met een internetverbinding. Deze televisie bieden veelal ook de mogelijkheid om er games op te installeren, of om er games naartoe te streamen. Games moeten ook in dit geval geoptimaliseerd worden voor duidelijk gebruiksgemak en een goede gebruikerservaring.

Hoe Testbirds helpt

Testbirds biedt ondersteuning met allerlei soorten games door middel van uitgebreide testmethoden.

  • Meer dan 200 000 testers met en zonder game-ervaring
  • Alle devices en besturingssystemen beschikbaar
  • Evaluatie van de doelgroeponderzoek in de vorm van usability- en UX-tests
  • Functionaliteiten worden getest in real-life omstandigheden
  • Ervaren projectmanagers en UX-specialisten
  • Hoge kwaliteitsstandaard en klantwaardering (9,2 van 10)

BugAbility™-test van online game voor release, inclusief usabilityvideo's

Test scope

Scope

Twee kwalitatieve vragen, zeven kwantitatieve vragen, vijf remote usabilityvideo's


Devices: desktop, tablet, smartphone

Testobject

Tablets (iOS en Android)


Target group

Doelgroep

24 testers voor BugAbility™, 5 testers voor usabilityvideo's

Breng met ons de kwaliteit van je
software naar het hoogste niveau.

Neem contact op

 

 

Direct aan de slag met testen? Registreer je in
onze nest en start meteen een testproject.
 

Naar de Nest 

 

 

Neem contact met ons op

Terugbelverzoek (optioneel)

* Verplicht veld