Internet of Things-toepassingen testen

IoT als nieuwe uitdaging voor testen

Koelkasten, stofzuigers, sloten en tandenborstels: steeds meer apparaten zijn tegenwoordig gekoppeld aan het internet. En dit niet alleen, naast intelligente fabrieken zijn applicaties voor de Internet of Everything de technologische basis voor de industrie 4.0. Anders dan digitale producten zoals tablets, worden apparaten die vroeger analoog waren nu anders gebruikt. De gebruiker is gewend aan de laadtijd van een website en het zou daardoor tegen alle gewoontes in zijn om een paar tellen te moeten wachten voordat het smart slot voor de deur reageert. Daarnaast moeten de handelingen intuitief zijn en het apparaat moet ook zonder internet connectie kunnen werken.

In deze relatief jonge markt zijn er een aantal nieuwe aspecten waar een fabrikant rekening mee moet houden met betrekking tot kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid. Daardoor ontstaan er nieuwe uitdagingen op het gebied van IoT testing: hoe pak je het testen van dit soort applicaties aan? Hoe verzeker je dat deze producten op dezelfde manier werken in echt gebruik als in de labomgeving?

De soorten apparaten die we testen

Afhankelijk van het gebied van de applicatie bieden wij End-to-End-tests aan die je producten bij je doelgroep thuis laat testen. Deze tests noemen we ook wel online-to-offline-tests.

Smart home

Intelligente thermostaten, wifi-geschikte plugs, bewakingscamera’s: ook huizen veranderen als gevolg van de Internet of Things. Verschillende voorheen analoge apparaten en interfaces van het huishouden gaan online en communiceren met apps. Op deze manier worden smartphones en tablets afstandbedieningen voor allerlei apparaten.

Connected car

Dit wil zeggen voertuigen die verbonden zijn methet internet binnen bepaalde hulpsystemen. Die helpen via een app bij bijvoorbeeld het terugvinden van je auto op de parkeerplaats of tonen verkeerstinformatie van het internet op de scherm van het stuur. In de toekomst zal dit type date helpen met de doorstroom van het verkeer.

Dagelijkse producten

Weegschaal, smart-tv, stofzuiger of koelkast: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit maakt het mogelijk om de de inhoud van de koelkast te bekijken terwijl je in de supermarkt staat of de stofzuiger robot aan te zetten terwijl je nog op kantoor zit. Vooral wearables kunnen gezien worden als een toekomstige belangrijke markt.

Wat kan testbirds voor je betekenen?

Van prototype tot en met reeds uitgebrachte applicatie.

  • Meer dan 250 000 gemotiveerde testers in de crowd waaruit op basis van de doelgroep geselecteerd kan worden
  • Kwaliteitswaarborging en acceptatie voor lancering in de vorm van usabilitytests
  • Uitgebreide functionele testen van alle interfaces
  • Ervaring door het uitvoeren van meerdere IoT-projecten
  • Hoge kwaliteitsstandaarden en enorme klanttevredenheid (9,2 van 10)

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

Start je eerste test

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën.

  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience  Training Academy  Bug Testing  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability  Bug Testing Webshop


    testbirds partnership        

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester