Mobiele apps testen

Kwaliteit maakt het onderscheid

Apps moeten op het gebied van functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid een goede indruk maken. Maar in de realiteit worden uitgebreide test vaak achterwege gelaten. Dat kan leiden tot apps die niet volgens de behoefte van de doelgroep werken of kunnen hun doel niet volledig vervullen. Daardoor worden de meeste apps na het eerste gebruik nooit meer geopend.

Daarnaast moet het zeker zijn dat de app op alle relevante apparaten en besturingssystemen goed werkt. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat sommige fouten (bijv. een app crash) alleen bij een Samsung Galaxy S4 met Android 4.4 voorkomt. Maar welk bedrijf heeft toegang tot ontelbaar verschillende combinaties van besturingssystemen, browser versies of software om mee te testen?

De soorten mobiele apps die wij testen

Native app

Een native app moet eerst vanaf de Google Play Store of iTunes App Store gedownload worden en op het apparaat geïnstalleerd worden. Het programma, bijvoorbeeld een kalender, werkt vaak zonder internetverbinding en kan bij de hardware van het apparaat, zoals de camera.

Web apps

Deze applicatie lijkt op een app, maar wordt in een browser gebruikt. Het werkt op alle type apparaten, maar kan niet bij alle hardwareonderdelen zoals de native app dat kan. De mobiele Facebook-pagina is een goed voorbeeld van een web app die gebruikt kan worden zonder installatie.

Hybride apps

Een hybride app combineert de voordelen van de native en web app. Het werkt onafhankelijk van het platform of toestel. Er is daarom slechts één versie, die kan worden gebruikt op een browsergebaseerde smartphone en tablets met iOS, Android en Windows. In tegenstelling tot de web app, kan de hypbride app wel bij de hardware van een toestel, zoals de GPS-sensor.

Wat kan Testbirds voor je betekenen?

Van prototype tot de app in de store – wij testen in iedere fase van de ontwikkeling.

  • Crowdtesting: Meer dan 250 000 testers, selecteer jouw doelgroep
  • Meer dan 450 000 devices – dekt alle toestel- en browsercombinaties
  • Distributie van beta-apps via de cloud
  • Tests met een focus op gebruikersvriendelijkheid en functionaliteiten
  • Inviduele testontwerpen voor veel verschillende testobjecten
  • Hoge kwaliteitsstandaard en hoge klanttevredenheid (9,2 van 10)

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

Start je eerste test

Test websites, apps, of Internet of Things-toepassingen met behulp van innovatieve technologieën.

                                             


     

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester