Wearables testen

Wearable apps – een bijzondere uitdaging

Schoenen, kleding en sieraden: ook dit soort producten wordt door interconnectiviteit slimmer. Ze staan dan beter bekend als wearables. Het bekendste voorbeeld is de smartwatch, maar ondertussen is er zelfs kleding die bijvoorbeeld je hartslag kan meten. De toepassingen en het nut van dit soort slimme wearables lopen dus ontzettend uiteen, waardoor het voor ontwikkelaars belangrijk is om te ontdekken: wil mijn klant dit product of deze specifieke dienst?

Om te ontdekken wat je doelgroep beweegt om wearables te gebruiken, en om te zien of jouw product of dienst daarop aansluit, biedt crowdtesting uitkomst. In onze crowd bevinden zich talloze wearable-gebruikers, waarbij de acceptatie van apps kan worden gemeten. Deze wearable-testers zijn flexibel beschikbaar en testen niet in een kunstmatige labsetting, maar in hun eigen vertrouwde (en dus realistische) omgeving.

Zij testen uitgebreid de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteiten van de apps. Hoe werkt de app/wearable bij een slechte verbinding? Registreren de sensoren de data op een juiste wijze? Hoeveel zijn mensen bereid om te betalen voor een app of service voor een wearable? Op deze en nog veel meer andere vragen geeft je doelgroep via crowdtesting een antwoord.

De soorten devices die we testen

De markt voor wearables groeit snel en verandert constant. Dit is een greep uit de slimme producten die we ondertussen al testen.

Smartwatches en fitnesstrackers 

De tijden dat we een horloge gebruikten om te weten hoe laat het is zijn achter ons. Tegenwoordig zien we steeds meer slimme apparaten om onze polsen, zoals smartwatches, maar ook fitness trackers. Fitness trackes werken vaak met sensoren, die de hartslag meten en stappen tellen. Zelfs hardloopschoenen kunnen tegenwoordig sensoren hebben die data doorsturen naar je smartphone.

Intelligente kleding

Niets lijkt onmogelijk. T-shirts die de hartslag kunnen meten en sokken die bijhouden hoe iemand loopt om hardlooptechnieken te verbeteren. Ook onze kleding wordt steeds slimmer en raakt meer verbonden.

Smart glasses en VR-brillen

Google Glass was een van de vele innovaties uit Google’s stal. Als je deze droeg, werd er in een klein venstertje voor je oog data aan je gepresenteerd. Dit verrijkt de waargenomen realiteit met een extra informatielaag. Virtual reality-systemen gaan nog een stap verder. Die zorgen ervoor dat de gebruiker volledig ondergedompeld wordt in een virtuele werkelijkheid. Oculus Rift is hier een bekend voorbeeld van. Virtual reality wordt gebruikt voor gaming, maar ook voor bijvoorbeeld visuele therapieën.

Wat kan testbirds voor je betekenen?

Van prototype tot eindproduct: Testbirds biedt ondersteuning

  • Precieze selectie van je doelgroep uit een pool van meer dan 250 000 testers
  • Evaluatie van marktacceptatie in de vorm van usability- en/of UX-testen
  • Functionele testen onder waarheidsgetrouwe omstandigheden
  • Snel objectieve feedback over je product
  • Reeds ervaring met het testen van wearables

Breng de kwaliteit van je software naar het hoogste niveau.

Onze klanten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over onze services, nieuwe features en komende webinars.

Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.

Word een tester